In cariera si in viata, in general, pentru a avea succes este important sa alegi cu atentie oamenii cu care sa te inconjori si sa alegi persoane care iti pot deveni mentori. Mai mult, trebuie sa ii tii la distanta pe cei care te vor trage in jos. Iata tipurile de oameni pe care trebuie sa ii eviti, daca vrei sa fii sigur ca nu iti vor sta in calea succesului in viata profesionala.

Oamenii carora le lipseste ambitia

Sunt indivizii care sunt mereu in cautare de scurtaturi cand trebuie sa isi indeplineasca sarcinile. Sunt cei incantati sa insele sistemul, disparand una-doua ore la masa de pranz sau plecand devreme acasa si rugand pe cineva sa ii inlocuiasca. Trebuie evitati, pentru ca nu vei ajunge departe cu astfel de oameni in echipa. Ei vor incerca mereu sa te corupa, sa te convinsa sa alegi calea nepotrivita. Astfel de oameni cred despre ei ca sunt atat de destepti pentru ca o iau pe calea simpla, insa, sunt in acelasi timp, cei care vor avea multi ani de acum inainte acelasi job, in timp ce tu sigur vei avansa, daca te vei tine la distanta de ei, scrie Forbes.

Persoanele distrate, care isi traiesc viata prin intermediul idolilor

In mare masura, acesti oameni sunt lenesi si plini de sine. Prefera sa discute despre filmele vazute, in loc sa vorbeasca de aspectele importante, care i-ar putea ajuta sa creasca in cariera. Acestia tind adesea sa piarda timp nejustificat de mare pe Facebook si Instagram si pleaca urechea la sfaturile asa-numitilor influenceri. Conversatiile cu acestia pot fi limitate si cu valoare redusa. Intrand in discutii cu ei, nu faci decat sa pierzi timp, pe care nu il vei mai recupera.

Oamenii vesnic revoltati

Ei sunt suparati pe oamenii aflati la conducere, deoarece considera ca ei sunt cei care ar trebui sa tie la putere. Si intotdeauna ii supara ceva. Acesti oameni cred ca ei primesc intotdeauna batul cel mai scurt. Daca li se dau sarcini, ei vor sustine ca seful arunca totul asupra lor. Cand li se cere sa ramana mai tarziu la birou pentru un proiect urgent, vor evita sa isi acorde ajutorul si vor cauta multe scuze pentru a se eschiva, ceea ce le va lua mai mult timp decat daca ar fi ajutat.

Oamenii vesnic nemultumiti

Acestia vor argumenta tot timpul cu tine si vor incerca sa arate ce este gresit la opiniile tale. Totul este o problema pentru aceste persoane. Daca spui ceva gresit, risti sa fii acuzat de tot felul de lucruri urate. Aceste persoane au intotdeauna o nemultumire si nu merita sa te implici in discutii cu ei, pentru ca nu ai cum sa castigi.

Persoanele care nu raspund pentru consecintele faptelor proprii

Este trist sa descoperi ca oamenii pe care ii considerai prieteni sunt de fapt gelosi si invidiosi pe succesul tau. De altfel, multi oameni au drama ca scop in viata. Pentru ei totul este o urgenta, care cere atentia ta constanta. Sunt intotdeauna angrenati in certuri la telefon si trebuie sa iasa din birou pentru a rezolva ceva. Pe langa acestia, sunt cei distrusi emotional si mental. Indiferent ce spui sau ce faci, ei vor vedea partea negativa a lucrurilor. Pentru ei, paharul este intotdeuna pe jumatate gol si totul este groaznic.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri