Din ce in ce mai multe companii mici mizeaza pe saptamana de lucru de patru zile, iar rezultatele gigantului de tehnologie Microsoft, care a incercat acest trend in Japonia, sugereaza ca ar fi un model de succes si pentru jucatorii mari.

Microsoft a testat acest model prin intermediul unui program lansat in Japonia, denumit “Work Life Choice Challenge, in urma caruia birourile au fost inchise in fiecare zi de vineri a lunii august, oferindu-le angajatilor o zi libera in plus pe saptamana, conform cnn.com.

Rezultatele au fost surprinzatoare, deoarece productivitatea, masurata ca vanzari per angajat, a crescut cu 40% fata de aceeasi perioada a anului anterior, in conditiile in care timpul petrecut la birou a fost redus.

De asemenea, managerii le-au propus angajatilor sa scurteze timpul petrecut in sedinte si pe cel dedicat pentru a raspunde la e-mailuri. Acestia au sugerat ca sedintele sa nu dureze mai mult de 30 de minute sau chiar sa fie inlocuite de discutii prin intermediul aplicatiilor de mesagerie online.

Peste 90% dintre cei 2.280 de angajati ai Microsoft din Japonia au declarat ca impactul acestor schimari nu a intarziat sa apara. Compania a reusit astfel, prin inchiderea birourilor, in ziua de vineri, si sa economiseasca anumite resurse.

Sursa foto: G-Stock Studio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri