Din ce in ce mai multe companii mici mizeaza pe saptamana de lucru de patru zile, iar rezultatele gigantului de tehnologie Microsoft, care a incercat acest trend in Japonia, sugereaza ca ar fi un model de succes si pentru jucatorii mari.

Microsoft a testat acest model prin intermediul unui program lansat in Japonia, denumit “Work Life Choice Challenge, in urma caruia birourile au fost inchise in fiecare zi de vineri a lunii august, oferindu-le angajatilor o zi libera in plus pe saptamana, conform cnn.com.

Rezultatele au fost surprinzatoare, deoarece productivitatea, masurata ca vanzari per angajat, a crescut cu 40% fata de aceeasi perioada a anului anterior, in conditiile in care timpul petrecut la birou a fost redus.

De asemenea, managerii le-au propus angajatilor sa scurteze timpul petrecut in sedinte si pe cel dedicat pentru a raspunde la e-mailuri. Acestia au sugerat ca sedintele sa nu dureze mai mult de 30 de minute sau chiar sa fie inlocuite de discutii prin intermediul aplicatiilor de mesagerie online.

Peste 90% dintre cei 2.280 de angajati ai Microsoft din Japonia au declarat ca impactul acestor schimari nu a intarziat sa apara. Compania a reusit astfel, prin inchiderea birourilor, in ziua de vineri, si sa economiseasca anumite resurse.

Citeste si:
MILIARDARII care au renuntat la scoala inainte sa faca averi
MILIARDARII care au renuntat...

Sursa foto: G-Stock Studio / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Evadare ca in filme: Cum a fugit din Japonia Carlos Ghosn
Setari Cookie-uri