Tinerii care iubesc chimia nu trebuie sa se fereasca de o cariera in acest domeniu, chiar daca nu este pe val, precum IT-ul sau marketingul, de exemplu. Inginerii chimisti sunt la mare cautare pe piata, iar pentru cei aflati la inceput de drum profesional salariile incep de la 3.000 de lei.

Am stat de vorba cu Andreea Ion, director de HR la nivelul grupuluI Druckfarben, care produce vopseluri si are o echipa formata din ingineri chimisti.

"Salariile sunt undeva la 3.000 de lei net pentru inginerii chimisti, si ma refer aici la salariile de debut in piata muncii", a declarat Andreea Ion.

Andreea Ion va fi speaker in cadrul conferintei HR 2.0 Inovatie in recrutare si retentie, organizata de wall-street.ro, in data de 20 februarie. Daca esti interesat de subiecte de HR si vrei sa afli cele mai noi informatii din domeniu, te invitam sa te inscrii la conferinta HR 2.0, gratuit aici.

Ea mai crede ca acest domeniul este unul dinamic, iar tinerii au ocazia sa experimenteze de-a lungul carierei o multime de situatii si de activitati.

"Este un domeniu foarte dinamic, in sensul ca in sase luni acelasi produs poate fi modificat de mai multe ori, ceea ce ne arata ca sectorul este unul in care inovatia este prezenta. De asemenea, tot timpul ei se adapteaza la ceea ce solicita piata. De exemplu, continua dezvoltare a vopselurilor; apar in piata sortimente de vopsea impotriva tantarilor, o multime de lucruri care le dau sansa sa inoveze", a precizat Ion.

Andreea Ion a adaugat ca un aspect important ce merita stiut de absolventii de studii de specialistate in domeniul chimiei este acela ca ei isi pot gasi locuri de munca intr-o plaja mare de companii.

"Un lucru important - chimia este la fel peste tot. Adica au mobilitate foarte mare in piata muncii. Sunt domenii care iti restrang aria de locuri de munca, insa in chimie poti sa amesteci substantele oriunde, daca reusesti sa citesti in engleza retetele", a precizat Andreea Ion, director de HR la nivelul grupuluI Druckfarben.

Druckfarben este o companie greceasca, cu activitate in productia de vopsele decorative si cerneluri pentru ambalaje si tipografii.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri