Daca in ultimii ani s-a construit mai "inghesuit" in anumite zone din Bucuresti, in goana dezvoltatorilor pentru a se incadra in cerintele Prima Casa, noii investitori imobiliari, atrasi de potentialul pietei locale, pornesc tot mai mult de la premisa ca istoricul fiecarui dezvoltator este cea mai buna carte de vizita si pun accent pe suprafete generoase si proximitate fata de locul de munca. Am stat de vorba, despre aceste lucruri, cu Andreea Hamza, sales manager al companiei Hagag Development Europe, care are in plan investitii de 90 milioane euro intr-un proiect rezidential de 1.350 de locuinte pe malul lacului Pipera.

H Pipera Lake este primul proiect al dezvoltatorului Hagag Development Europe pe piata imobiliara locala si va fi edificat pe o suprafata de teren de 57.000 mp, unde vor fi construiti in total aproximativ 120.000 mp de apartamente, derulandu-se in trei faze de constructie timp de 4 ani. Andreea Hamza spune ca vanzarea proiectului va fi realizata exclusiv de catre o echipa interna de vanzari, iar startul lucrarilor la prima faza, care va insuma 390 de apartamente, este estimat pentru primavara acestui an.

"Autorizatia de constructie pentru prima faza urmeaza sa o obtinem intr-o luna", arata Andreea Hamza, care nu se afla la prima vanzare a unui proiect rezidential de mari dimensiuni. In CV-ul sau regasim, de asemenea, vanzarea proiectelor Rose Garden si FeliCity, dezvoltate de GTC, sau Adora Pipera si Adora Urban Village, ale israelienilor de la Tagor. "Este o provocare vanzarea oricarui proiect rezidential, mai ales daca te ajuta sa evoluezi in cariera de consultant imobiliar", considera managerul.

Apartamentele din primele 5 cladiri, care vor reprezenta prima faza, cu regim de inaltime P+6E+7R, vor avea suprafete cuprinse intre 55 mp si 97 mp construiti si vor fi livrate in a doua jumatate a anului 2019.

Intrebata de ce israelienii de la Hagag Development Europe au ales sa intre "agresiv" abia in 2018 pe piata imobiliara locala, Andree Hamza a declarat ca de fapt "inca din urma cu doi au inceput sa prospecteze piata" si in 2017 au cumparat terenul pe care acum ridica H Pipera Lake. "In 2018 conditiile sunt foarte bune pentru piata imobiliara, iar actionarii au vazut potentialul acesteia. Exista o cerere de locuinte sanatoasa foarte ridicata, iar economia cunoaste o crestere economica foarte buna".

Ea adauga ca terenul din Pipera nu este singurul din portofoliul Hagag Development Europe in Romania si ca dezvoltatorul are in curs de finalizare si alte tranzactii, fara a da insa prea multe detalii in acest sens. "Mai avem si alte discutii cu privire la achizitii de terenuri in Bucuresti sau dezvoltari de proiecte rezidentiale si comerciale pe care dorim sa le dezvoltam. In principiu, dezvoltatorul este axat pe segmentul rezidential de lux, comercial, hoteluri si proiecte de regenerare urbana, adica, de exemplu, cladiri vechi care urmeaza sa fie consolidate si renovate cu multiple functiuni, de birouri sau comercial".

Hagag Development Europe detine deja in portofoliu doua cladiri vechi situate in zona Pietei Victoriei din Capitala, pe care urmeaza a le consolida pentru "regenerare urbana". Cat despre Pipera, Andreea Hamza crede "in potentialul de dezvoltare al zonei, avand in vedere polul de birouri care este in imediata apropiere si gradul de ocupare care tot creste. Multinationalele care au venit acolo au vazut pur si simplu oportunitatea".

Chiar daca studiourile pornesc de la 58.000 euro plus TVA cu suprafete de 54 mp construiti, apoi doua camere de la 78.000 euro plus TVA si trei camere de la 101.000 plus TVA, Andreea Hamza spune exista din ce in ce mai multa cerere pentru acest segment de pret. "Din ce in ce mai multi cumparatori se uita la credite ipotecare standard, in loc de Prima Casa, majoritatea dorind un upgrade imobiliar. De altfel, conditiile de creditare ipotecara au fost in ultimii ani tot mai competitive cu Prima Casa, ceea ce a facilitat aceasta migratie".

H Pipera Lake are ca proiectant general biroul de arhitectura Razvan Barsan + Partners si va livra 1.350 de apartamente de tip studio dublu, 2 si 3 camere, dispuse in 17 imobile cu un regim de inaltime S+P+6E+7R. Acestora li se adauga mai mult de 1.600 de locuri de parcare, dar si gradini proprii pentru apartamentele de la parter.

"Desi Pipera este, intr-adevar, aglomerata in anumite perioade ale zilei, daca o parte dintre cei care lucreaza in zona ar si locui acolo, mai aproape de locul de munca, probabil ca nu ar mai fi asa. Noi pe asta ne bazam, pe faptul ca cei care lureaza in zona isi vor dori sa se mute mai aproape de locul de munca astfel incat sa evite traficul", conchide Andreea Hamza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri