Angajații tineri, intrați de curând pe piața forței de muncă și aflați, cel mai probabil, la primul lor de munca, sunt cei mai afectați de măsurile drastice luate de angajatorii cu businessurile afectate de coronavirus. Măsurile ajung până la concedieri.

Astfel, membrii gen Z, pe care compania de cercetare Pew Research Center, îi definește ca cei cu vârste cuprinse între 7 și 22 de ani, au de trei ori mai multe șanse să raporteze pierderea locului de muncă, potrivit unui studiu realizat în SUA.

Astfel, cercetarea arată că în SUA, aproape o treime din lucrătorii generației Z intervievați au fost trimiși în concediu de către angajatorii lor sau chiar concediați complet, comparativ cu doar 13% dintre lucrătorii cu vârste cuprinse între 35 și 54 de ani, scrie Busiess Insider.

La mai puțin de două săptămâni după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat că epidemia de coronavirus a ajuns la stadiul de pandemie, restaurante, cafenele, săli de sport, studiouri de fitness și instituțiile culturale din SUA au început să concedieze angajații. Unele orașe au forțat închiderea în timp ce altele s-au închis în mod voluntar, deoarece clienții optează pentru distanțarea socială, în încercarea de a încetini răspândirea virusului.

De asemenea, călătoriile cu avionul au încetat, lăsând angajații companiilor aeriene și hoteliere vulnerabili și la concedieri. Peste două milioane de americani vor depune cereri de șomaj în această săptămâna, afirmă Goldman Sachs, potrivit Axios.

Citeste si:
Antreprenor: Dacă spui astăzi că mergi la muncă se uită lumea urât...
Antreprenor: Dacă spui astăzi...

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Angajatorii afectați primesc indemnizație de șomaj pentru 75% dintre angajați
Setari Cookie-uri