Pentru că deja mulți dintre noi lucrează de acasă, apare întrebarea firească: Eu cum pot fi promovat la job, dacă nici măcar nu sunt fizic la birou? Care sunt cele mai bune metode de a-l face pe șeful tău să te remarce pentru a primi promovarea la care tot râvnești și pe care o meriți?

6 soluții că ajungă să fii promovat mai ușor la locul de muncă

  • Păstrează un contact regulat cu șeful tău, prin e-mail, telefon sau apeluri video
  • Asigură-te că șeful tău știe câtă muncă depui
  • Solicită mai multe responsabilități
  • Propune-i mai multe idei
  • Asigură-te că beneficiezi de evauarea anuală
  • Asigură-te că firma la care lucrezi respectă normele privind asigurarea unui feedback

Melanie Wilkes, consilier politic în cadrul grupului de lucru Work Foundation, spune că este important ca angajații care lucrează din greu acasă să păstreze o legătură strânsă cu șeful lor, scrie BBC.

„Vedem mulți lucrători care își asumă multiple responsabilități pe care nu le-au îndeplinit înainte de criză. Prin urmare, când se ajunge în această situație, ar fi recomandat ca aceste atribuții să fie notate ca evidență într-un e-mail, pe care să îl trimiți celui care te coordonează”, spune ea.

Consilierul politic mai transmite că angajații care lucrează de acasă trebuie să se asigure că anumite politici încă se respectă, cum sunt cele prin care se livrează feedback-ul constant.

Ar trebui să ai în continuare întâlniri regulate cu managerul tău pentru a analiza progresul, la fel cum o făceai înainte. Acest lucru îi oferă șefului tău o idee despre activitățile de care te ocupi, despre ce faci bine și la ce trebuie să mai lucrezi sau nu. Sunt esențiale aceste întâlniri pentru promovarea în carieră.

-Melanie Wilkes-

Sharon Clarke, profesor de psihologie organizațională la Alliance Manchester Business School afirmă că în drumul spre a obține o promovare este esențial să evidențiezi propriile succese.

„Adaptabilitatea și inovația vor fi foarte importante pentru succesul unei companii, mai ales în contextul crizei generate de coronavirus. Să fii creativ și să îți vină idei va fi important. Așadar, încearcă să îți prezinți ideile pentru a putea fi recunoscut”, a declarat cadrul didactic.

În final, cel mai potrivit mod este să deschizi discuția despre asta și că ceri ce ți se cuvine. Este greu să îi arăți șefului tău cât de mult muncești de acasă, când nu te vede la față, la fel cum și el are poate retincențe în a se gândi la o promovare, atunci când nu te vede la birou și nu se poate convinge cu ochii lui.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri