Spune adio CV-ului tradițional. Cum poți să-ți crești șansele de angajare cu un CV în format video

Peste 65% din angajați cred că e greu sau chiar foarte greu să găsești un nou loc de muncă în această perioadă, cu riscuri foarte mari pentru economie cauzate de epidemia de Covid-19, arată datele unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs.

BestJobs lansează CV-ul video, o soluție inedită pe piața muncii din România prin care candidații pot să-și pună și mai bine în valoare abilitățile și se pot evidenția în fața angajatorilor.

CV-ul video poate fi înregistrat și adaugat informațiilor deja disponibile în CV-ul tradițional direct în platforma BestJobs, simplu și rapid. Astfel, candidații au posibilitatea să se prezinte, în maximum un minut, și să-și pună în valoare aptitudinile și realizările profesionale, înregistrarea fiind accesibilă imediat angajatorilor, împreună cu CV-ul tradițional.

Componenta video a CV-ului vine în contextul strategiei platformei de a sprijini candidații să-și găsească mai ușor un job și de a simplifica în același timp procesul de selecție a candidaților potriviți pentru angajatori.

Poate face diferența un CV în format video?

Aproape 47% dintre participanții la un sondaj BestJobs consideră că un video de prezentare poate fi un diferențiator important atunci când își caută job și alți 34% sunt de părere că un astfel de CV le va permite să se exprime într-un mod mai creativ decât o pot face în scris.

Citeste si:
Prezentarea experienței de lucru în CV-urile managerilor
Prezentarea experienței de...

Pentru a ieși în evidență printre CV-urile depuse pentru o poziție, peste 54% dintre respondenți cred că e nevoie ca CV-ul lor să fie adaptat jobului pentru care aplică, așa încât să pună în valoare abilitățile și competențele relevante pentru acel job. În plus, aproape 40% consideră că CV-ul trebuie să fie și foarte detaliat, așa încât angajatorii să-și facă o idee clară despre fiecare candidat încă din această etapă a procesului de recrutare.

Aproape jumătate dintre angajații care au participat la sondajul BestJobs spun că CV-ul lor pe BestJobs este actualizat și vizibil angajatorilor pentru că își doresc un job nou. Alți 33% au în plan să lucreze la CV-ul lor în perioada imediat următoare, pentru a fi pregătiți în eventualitatea în care vor avea nevoie să-și caute alt job.

Despre ce cred candidații că ar trebui să vorbească în CV-ul video

În CV-ul video, candidații cred că ar trebui să vorbească în primul rând despre aptitudinile care îi califică pentru tipul de job pe care îl caută (39,2%) și despre experiența acumulată (32,5%). În plus, 21% cred că e util să menționeze și obiectivele profesionale, 18% ar vorbi și despre realizările anterioare și 9% ar include și detalii despre pasiunile lor.
Sondajul a fost efectuat în perioada 25 octombrie - 10 noiembrie 2020, pe un eșantion de 945 de utilizatori ai platformei de recrutare BestJobs.

Citeste si:
Afla intr-un minut de ce un CV video te ajuta mai mult decat unul text
Da play carierei tale! De ce...
Sursa foto: Pexels

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri