Sfârșitul anului vine cu vești bune pentru candidații care vor să lucreze în retail, curierat, e-commerce sau în industria alimentară în condițiile în care numărul de joburi a crescut pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă, iar activitatea angajatorilor din aceste domenii s-a intensificat.

Astfel, peste 5.000 de poziții sunt deschise în acest moment pentru:

  • curieri
  • promoteri
  • lucrători comerciali
  • cofetari
  • șoferi

Joburile se adresează atât candidaților aflați la început de carieră, cât și celor cu experiență și inclusiv candidaților din segmentul de vârstă 45+, aceștia din urmă fiind și cei care au avut cele mai mari dificultăți anul acesta în găsirea unui loc de muncă.

”În fiecare an, începând cu luna noiembrie, vedem cum începe să crească numărul de locuri de muncă pentru aceste poziții. Angajatorii recrutează pentru vârfurile de comenzi și de trafic aferente campaniilor de Black Friday și, mai apoi, pentru cele din luna decembrie, când toată lumea se pregătește de sărbători. Se pare că nici anul acesta nu a făcut excepție de la regulă. Singura schimbare este legată de o scădere puternică a numărului de joburi destinate animatorilor pentru că au dispărut petrecerile de Crăciun, petrecerile pentru copii, evenimentele corporate și așa mai departe. În anii trecuți, vedeam o explozie a cererii pentru animatori. Nu mai este cazul acum”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Domeniile cu cele mai multe joburi disponibile

Cele mai multe joburi se adresează șoferilor, curierilor și celor care vor să lucreze pe alte poziții în transport și logistică – manipulant marfă, dispecer ori stivuitorist. Aproape 1.000 de poziții sunt deschise pentru lucrători comerciali și casieri și câteva sute pentru brutari, cofetari și patiseri. Cei care vor să lucreze ca promoteri sau merchandiseri au peste 600 de opțiuni în acest moment.

Finalul anului rămâne activ și pentru candidați, în condițiile în care prima săptămână a lunii decembrie a adus peste 200.000 de aplicări. Acestea s-au adăugat celor mai mult de 1,1 milioane de aplicări înregistrate în luna noiembrie. În plus, joburile din vânzări și din transport / logistică sunt cele mai căutate de candidați pe tot parcursul anului, nu doar acum.

”Sunt foarte mulți tineri și candidați care au peste 45 de ani și care profită de această perioadă în care crește numărul oportunităților de angajare, chiar dacă, în unele cazuri vorbim de joburi temporare”, explică Bogdan Badea.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri