Maria Mareș, la Conferința HR 2.0: Din 1.889 de românii întorși în țară, care au intrat în evidența ANOFM, pentru 95 am găsit un loc de muncă

Pandemia de COVID-19 ia forțat pe foarte mulți români să se întoarcă în țară, iar o bună parte dintre aceștia au încercat să-și găsească un job intrând în evidența ANOFM, dar foarte puțini au avut noroc de a-și găsi un loc de muncă, potrivit datelor furnizate de Maria Mareș, președintele ANOFM, în cadrul conferinței „HR 2.0 - O nouă era a muncii”.

”În anul 2020, dintre cei care s-au întors în țară am luat în evidențele agenției 1.889 de persoane, români întorși de la muncă din străinătate, iar pentru 95 de persoane le-am găsit loc în țară. Alte 207 de persoane au ales să se întoarcă în străinătate pentru a-și găsi un loc de muncă. Totodată, dintre aceștia. La finalul anului, în evidențele noastre mai aveam 707 persoane, restul au ieșit pur și simplu în mod natural din evidențele noastre, pentru că pur și simplu nu s-au mai prezentat la agențiile noastre.” a mai precizat Maria Mareș.

Potrivit datelor furnizate de președintele Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, românii care sau întors din Germania au fost printre cei mai numeroși dintre cei care s-au arătat interesați de a-și găsi un loc de muncă și prin intermediul agenției. Din datele ANFOM, în 2020, din totalul de 1.889 de repatriați aflați în evidența Agenției, 1.196 de români s-au întors din Germania.

În ceea ce privește topul țărilor din care s-au mai întors românii interesați de a-și găsit un loc de muncă prin intermediul ANOFM, 274 de persoane s-au întors din Danemarca, 59 din Spania și 34 de persoane din Italia.

Maria Mareș, președintele ANOFM, a vorbit în cadrul conferinței HR 2.0 - O nouă eră a muncii, realizată de wall-street.ro și sponsorizată de Vastint și Romanian Software.

Citeste si:
Locuri de muncă vacante în România și în Europa. Unde te poți angaja
Locuri de muncă vacante în...

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri