De multe ori nu ne gândim să punem sub semnul întrebării modurile fundamentale în care funcționează lumea. Vechimea acelor metode ne transmite inconștient că sunt cele potrivite.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, antreprenor și fondatorul TBF.

Însă multe dintre aceste lucruri au fost inventate într-o lume care, pur și simplu, nu mai există. Iar săptămâna normală de lucru (5 zile de muncă, 2 zile pauză) este unul dintre aceste lucruri.

În urmă cu 8 ani, când am implementat în prima companie românească săptămâna de lucru de 4 zile, mi-au spus că sunt nebun la cap. Că arunc banii pe fereastră. Mai ales că am ales să fac asta atunci când oamenii aveau de muncă mai mult decât puteau duce în 5 zile. Însă ceea ce s-a demonstrat în repetate rânduri este că avem aceleași rezultate (dacă nu mai mari) în 4 zile de muncă pe săptămână, decât în 5 zile.

Iar explicația este simplă. Munca pe care o facem azi este 90% mentală. Nu 90% fizică.

Dacă punem cărămizi zi de zi… atunci 5 zile de muncă aduc mai multe rezultate decât 4 zile de muncă. Mai mult… corpul se reface complet în 2 zile de pauză.

Însă atunci când munca este mentală, lucrurile se schimbă radical. Încearcă acest sistem la tine în companie și măsoară productivitatea reală. Este foarte greu să dai greș.

Nu concediezi oamenii pentru că nu au reușit să realizeze ce și-au propus. Îi concediezi pentru că nu au făcut ce ținea de ei

Când unii antreprenori și manageri văd pentru prima dată sistemul meu de management, au impresia că eu concediez oamenii pentru orice obiectiv neatins.

Însă nu poate fi nimic mai departe de adevăr.

În cariera mea de antreprenor, nu am concediat niciodată o persoană pentru că nu și-a atins obiectivele. Dar am concediat extrem de multe persoane pentru că nu au făcut ce ținea de ele să încerce să îl atingă.

Nu voi pune niciodată unei persoane în cârcă faptul că nu a putut să dubleze vânzările. Sunt mult prea multe variabile, care nu stau în puterea ei. De la piață, la economie, la concurență… câteodată inclusiv vremea se pune împotrivă.

Însă… voi considera responsabilă orice persoană care nu a făcut ceea ce putea să facă. Economia nu te oprește să dai 40 de telefoane pe zi clienților. Piața nu te oprește să contactezi doi, trei experți să le ceri opinia. Vremea nu te oprește să citești trei cărți pentru a găsi o soluție.

Cele mai performante companii în care sunt implicat ating aproximativ 70% dintre obiectivele pe care și le stabilesc. Aproape fiecare manager are cel puțin un obiectiv pe care nu și-l atinge. Este normal! Asta este realitatea!

Însă nu voi trece niciodată cu vederea faptul că nu ai făcut ceea ce a ținut de tine. De-aia te concediez! Nu pentru că nu ți-ai atins obiectivele.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri