Din 2004, angajații Netflix primesc concediu nelimitat. Ei au libertatea de a decide când să se prezinte la serviciu, când să-și ia zile libere și cât timp să muncească în fiecare zi pentru a finaliza sarcina primită. Această politică nu a afectat deloc munca echipei, dimpotrivă. Angajații au devenit mai productivi și mai dornici să lucreze, scrie Entrepreneur.

Doar pentru că angajații au un program flexibil, nu înseamnă că sunt lipsiți de responsabilitate. Aceștia trebuie să poată răspunde mereu la apelul sau mesajele șefilor, iar așteptările din partea companiei sunt foarte mari: cei care nu livrează performanță sunt concediați.

În loc să controleze cât de mult muncește fiecare angajat, șefii se concentrează pe singurul lucru care contează cu adevărat: rezultate bune și consistente. Prin acest model de lucru, reprezentanții Netflix au descoperit că echipa lor este mai concentrată și mai productivă.

Această schimbare a venit la propunerea angajaților care au argumentat că Netflix nu plătește orele de lucru din afara programului sau munca din weekend.

Începând cu 2020, Netflix a angajat aproximativ 9.400 de persoane cu normă întreagă, dublu față de numărul înregistrat în 2016. Venitul anual al companiei în 2020 s-a ridicat la aproape 25 de miliarde dolari, potrivit datelor furnizate de Statista, o companie germană specializată în date de piață și consumatori.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri