Revenirea la stilul obișnuit de muncă, de la birou, poate fi o provocare pentru angajații care s-au obișnuit să lucreze de acasă sau remote. Flexibilitatea impusă de pandemie a obligat angajații și managerii din diferite domenii să se adapteze la noile cerințe, iar revenirea la normal trebuie să se facă treptat. Biroul are nevoie de schimbări, atât în ceea ce privește aspectele administrative, logistice, cât și în privința acelor lucruri care influențează direct starea de bine a angajaților. Printre acestea se numără designul spațiului, confortul, siguranța și protecția de care se pot bucura aceștia. Iată câteva modalități prin care poți face procesul de tranziție mai ușor.

Introdu noi beneficii

Spațiul de lucru continuă să fie supus modificărilor aduse de noile standarde și de așteptările formate încă de la debutul pandemiei. De la regulile de distanțare fizică până la accesoriile care ajută la igienizare și folosirea inteligenței artificiale, toate acestea se vor regăsi mult timp de acum încolo în cadrul spațiilor de lucru. Beneficiile îi vor motiva pe angajați să vadă revenirea la birou ca pe un lucru benefic și un pas în față spre un viitor mai sigur. Pune la dispoziție angajaților o gamă variată de produse alimentare în bucătăria biroului. Acestea pot fi comandate cu ușurință de pe platforma de supermarket online. Orientează-te spre produse de care aceștia ar avea nevoie pe parcursul unei zile pentru gustări, precum fructe, pâine, creme tartinabile. De asemenea, investește în spațiile de relaxare, precum terase sau curțile din spatele clădirii de birouri și amenajează-le pentru diferite activități.

Adoptă stilul de muncă hibrid

Tranziția la normalitatea muncii trebuie făcută treptat, astfel încât angajații să aibă timp să se adapteze la noul set de schimbări. Un stil de muncă hibrid, care implică atât munca remote, cât și cea de la birou, va oferi această posibilitate. Mai mult decât atât, managerii pot observa unde este nevoie de îmbunătățiri, atât din rezultatele aduse de echipe în fiecare zi, cât și cu ajutorul sesiunilor de feedback. Angajații au nevoie să iasă din ritmul impus de pandemie, dar să se bucure, în continuare, de flexibilitate din partea angajatorului. Pentru a răspunde din timp nevoilor angajaților, biroul trebuie să devină mai prietenos, iar cei în poziții de leadership să răspundă cât mai prompt unor posibile îngrijorări. Mai apoi, revenirea la birou poate fi abordată natural, în special odată de angajații simt că fac din nou parte dintr-o comunitate care îi sprijină zi de zi.

Modifică amenajarea spațiilor de birouri

Decorul și atmosfera din birou influențează într-o mare măsură starea pe care o resimt angajații în timpul programului de muncă. Pentru a face spațiul de lucru mai confortabil și prietenos, optează pentru culori calde, iluminat potrivit, o temperatură optimă în funcție de vreme și ventilație bine pusă la punct. Bunăstarea merge mână în mână cu productivitatea în cadrul muncii din lumea post pandemie, așa că renunță la modelele demodate de spațiu. Cea mai mare provocare o reprezintă acum echilibrul dintre confort și protecția sanitară, dar cu ajutorul ideilor inovative poți să te bucuri de rezultatele așteptate.

Revenirea la birou implică o nouă perspectivă oferită angajaților asupra muncii și felului în care se schimbă aceasta. Nu uita că trebuie să implementezi măsuri care aduc schimbări reale și cu efecte dovedite, pentru a te bucura de o activitate prosperă.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri