Cafeaua la birou este întotdeauna un pariu sigur, dar și astăzi, după tot ce s-a cercetat și aflat pe această temă, există manageri și directori de companii care nu au încorporat-o ca serviciu diferențiator în companiile lor.

Pentru aceștia, enumerăm beneficiile pe care le aduce un aparat de cafea la dispoziția angajaților, la birou.

1 - Optimizarea timpului

Desigur, optimizarea timpilor este una dintre responsabilitățile oricărui manager. El trebuie să se gândească la modalități eficiente de a îmbunătăți timpul de activitate și, de asemenea, timpul de odihnă și timpul liber la birou.

Espressor DeLonghi – oferte & idei

Momentul de odihnă se pretează adesea să fie prelungit dincolo de ceea ce ar trebui, mai ales când angajații trebuie să meargă să-și ia cafeaua dintr-un loc din afara companiei. Un aparat de cafea la birou evită acest timp suplimentar pierdut pe care trebuie să-l folosească personalul pentru a obține o simplă ceașcă de cafea, optimizând pauza zilnică pentru a savura această infuzie dătătoare de energie.

2 - Productivitate

Desigur, asociat cu punctul anterior este și productivitatea la locul de muncă. Când totul se întâmplă în cadrul companiei, chiar și odihna și savurarea unei cești de cafea la birou, personalul își mărește productivitatea, nu doar pentru că evită pierderea timpului cu sarcini precum mersul la cafea, ci pentru că nu părăsește niciodată mediul de lucru, fiind capabil să rămână concentrat asupra sarcinilor sale. De fapt, de multe ori atunci când îți iei pauză în cadrul aceleiași companii, poți interacționa cu alți colegi și poți continua să discuti sau să deliberezi pe probleme care au legătură cu propria ta muncă.

3 - Mediu de lucru mai bun

Cum poate un simplu aparat de cafea la birou să îmbunătățească mediul de lucru? Ei bine, se întâmplă ca, pe de o parte, angajatul să primească tot ce are nevoie de la angajator, ceea ce este întotdeauna văzut cu ochi buni. Pe de altă parte, de multe ori accesul la cafeaua de la birou face posibil ca angajatul să meargă să pregătească o ceașcă de cafea ori de câte ori dorește, pentru că este la doar un pas de a face acest lucru, dar se poate întoarce mereu rapid în spațiul său de lucru, pentru a-și continua activitatea. Faptul ca el poate sa faca acest lucru ii imbunatateste mult perceptia asupra mediului de lucru in care este cufundat.

Espressor DeLonghi - oferte

În același timp, a avea pauză în cadrul companiei îți permite să interacționezi cu alți colegi, să faci schimb de idei sau pur și simplu să te relaxezi pentru un moment, ceea ce este întotdeauna apreciat de orice angajat.

4 - Flexibilitate mai mare

Din cele de mai sus putem observa că punctul cheie în toată această chestiune este flexibilitatea, încorporând cafeaua pentru companii, compania dumneavoastră câștigă flexibilitate, concentrând opțiunile de odihnă și chiar recreere în biroul propriu-zis, dând posibilitatea întâlnirii între colegii din aceeași companie, nu doar să participe la meeting-uri și să colaboreze, ci și să se întâlnească în fața unei cești de cafea și să se bucure de un moment de relaxare în mediul de lucru propriu-zis.

Conform ultimelor tendințe în management și managementul resurselor umane, această practică contribuie în principal la atragerea și reținerea celor mai buni angajați, întrucât în ​​prezent există o preocupare mai mare de a facilita un mediu confortabil, atractiv și mult mai flexibil.

5 - Angajați mai fericiți

În fine, un alt beneficiu al instalării unui aparat de cafea la birou este că contribui la fericirea angajaților tăi în mediul lor de lucru. Am dat deja câteva motive convingătoare care justifică acest lucru: mediu de lucru mai bun, generarea de spații de întâlnire, flexibilitate mai mare și spațiile și momentele de odihnă îmbunătățesc foarte mult climatul din companie, făcându-vă personalul să se simtă mai confortabil la muncă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri