Fie ca esti liber profesionist, ca ai contracte pe PFA pe care le acoperi de acasa sau ca ti-ai deschis firma in propria locuinta, deseori te vei trezi ca vei aduce acasa munca de zi cu zi. Desi prin acest lucru ajungi sa scutesti din timpul pe care altfel l-ai pierde pe drum, pentru o productivitate mai mare de acasa trebuie sa inveti sa faci cateva modificari ambientale, dar si la nivel de mentalitate.

5 trucuri ca sa-ti cresti productivitatea atunci cand lucrezi de acasa

1. Organizeaza-ti un spatiu de birou

In mod ideal ar trebui sa ai propriul birou intr-o camera separata de restul casei. Acest lucru te va ajuta sa te detasezi de alte lucruri care ti-ar putea distrage atentia de la ceea ce ai de facut. Vei avea nevoie de un birou si un scaun confortabil, de o masa si doua fotolii pentru clienti si de mult acces la lumina naturala.

2. Un bun ajutor pentru productivitate

Un alt lucru care nu ar trebui sa lipseasca din biroul tau de acasa este un aparat de cafea. Asa cum si studiile arata, precum un raport de la Seoul National University, cafeaua reduce stresul provocat de orele putine de somn. Mai mult, potrivit MIT, cafeaua ajuta in cresterea productivitatii la nivel de grup, in firmele cu spatii deschise, in timp ce o analiza condusa de National Institute for Health din Statele Unite ale Americii a concluzionat ca, in cantitati moderate, cafeaua reduce durerile provocate de orele legate petrecute pe scaunul de la birou, in fata unui calculator. Daca si tu te regasesti printre consumatorii de cafea in fiecare zi, urmareste aceste sfaturi pentru a alege espresorul perfect pentru nevoile tale, mai ales atunci cand trebuie sa lucrezi de acasa.

3. Niciodata nu munci in hainele de casa

Daca nu mai mergi la birou nu inseamna ca trebuie sa ramai in pantalonii scurti de casa si tricoul purtat deja de patru zile. Cea mai utila recomandare este sa pastrezi aceeasi rutina de dimineata pe care ai avea-o daca ar trebui sa mergi la birou, in celalalt capat al orasului. Tocmai aceasta rutina te va ajuta sa te detasezi mai usor de ideea ca esti acasa, de mediul relaxant, comod, care deseori te invita sa iei pauze mai lungi decat ar trebui. In plus, ce vei face daca te vei trezi cu un client surpriza la usa?

4. Ramai mereu in contact cu partenerii tai

Atunci cand te rupi de ideea de a lucra dintr-un spatiu de birou, risti sa te rupi si de obiceiul de a pastra o legatura activa cu oamenii importanti din jurul tau. Aceasta poate fi o mare greseala, mai ales din punct de vedere profesional, dar si personal. Ramai mereu activ prin conferinte video si sedinte de lucru prin telefon. Nu uita, cea mai valoroasa parte din orice afacere este informatia, iar aceasta vine doar daca ramai in contact cu partenerii tai.

5. Fii organizat

De multe ori, cand lucrezi de acasa, trebuie sa fii mult mai disciplinat decat daca ai lucra intr-un spatiu de birou. Vei avea nevoie de un calendar si obiective trasate in fiecare zi chiar de catre tine. Auto-disciplina te va ajuta sa ramai performant, rapid si sa livrezi rezultate bune mai departe catre clientii tai.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri