Tot mai multi angajati romani spun ca volumul din ce in ce mai mare de munca si ritmul foarte alert in care sunt nevoiti sa isi desfasoare activitatea la birou le afecteaza calitatea timpului liber. Multi dintre ei ajung, astfel, sa stea de multe ori peste program sau sa deschida computerul de acasa pentru a termina ceea ce nu au reusit sa incheie la birou.

Pe langa adoptarea unei strategii de time management mai eficienta exista si cateva lucruri marunte pe care le poti face si care te pot ajuta sa castigi timp atunci cand esti la birou.

Cronometreaza-te cu ajutorul toolurilor pentru eficientizarea productivitatii

Nu e nevoie sa iei un ceas si sa il pui sa te cronometreze, in zilele noastre e suficient sa iti instalezi o aplicatie de time management precum Toggl, Rescuetime, Everhour sau Tick. Daca incepi sa cronometrezi timpul pe care il aloci fiecarei activitati iti va fi mult mai usor sa iti faci un calendar care te-ar putea ajuta sa fii mai eficient. Daca, de exemplu, monitorizezi timp de o saptamana timpul pe care ti-l consuma o anumita activitate si observi ca termini (constant) respectiva activitate in 20-25 de minute, atunci data viitoare nu ar trebui sa iti dai voie sa petreci mai mult de 30 de minute incercand sa rezolvi task-ul respectiv. In timp, vei observa ca o organizare riguroasa a timpului pe care il aloci diverselor activitati pe care le ai de facut la birou te va ajuta sa fii mult mai eficient si iti va permite sa termini din vreme tot ceea ce ai de facut.

Cumpara online

Probabil ca si tu ai o cantina sau mai multe magazine alimentare in apropierea biroului, insa in aceste cantine si magazine cozile, sunt, de obicei, foarte mari. Cu alte cuvinte poti pierde foarte mult timp in drum spre aceste locuri si cat astepti sa fii urmatorul la rand. O solutie ar putea fi sa incepi sa iti faci cumparaturile online. In ziua de azi e foarte usor sa eviti cozile si aglomeratia daca deschizi site-uri precum mega-image.ro si iti alegi de acolo toate produsele pe care le doresti. Aceasta schimbare minora te va ajuta sa economisesti timp pe care il poti utiliza intr-un mod mult mai productiv. Acelasi lucru il poti face si atunci cand esti acasa, in weekenduri: de ce ai vrea sa mergi intr-un supermarket si sa pierzi timp pretios, cand poti comanda online, dintr-un singur click, aceleasi produse?

Fa pauze pentru a face lucruri care iti fac placere

La prima vedere poate parea un pont contraintuitiv, insa uneori motivul pentru care nu ai timp sa iti termini munca la birou poate fi lipsa de concentrare. Daca petreci foarte mult timp facand acelasi lucru fara sa faci nicio pauza vei obosi mai repede si iti va fi mai greu sa te concentrezi. Daca, insa, la fiecare ora lucrata iti acorzi zece minute de pauza in care sa iesi sa iei aer sau in care pur si simplu asculti piesa ta preferata, sansele sa ramai concentrat si sa fii mai productiv cresc. Poti incerca sa aplici acest mic pont si sa vezi daca functioneaza si in cazul tau.

Daca tii cont de aceste sfaturi si idei e posibil sa nu mai ajungi sa stai peste program si sa termini tot ceea ce ai de facut in cele opt ore pe care le petreci la birou.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri