În ultimii ani, tehnologia a jucat un rol extrem de important în mediul de afaceri. Forța de muncă este fără îndoială cea mai importantă resursă din cadrul unei companii, motiv pentru care angajatorii apelează la cele mai eficiente măsuri pentru angajați. Companiile, atât cele mari, cât și cele mici, sunt nevoite să țină pasul cu tendințele de digitalizare, care sunt într-o continuă evoluție. Majoritatea managerilor consideră că un sistem de gestionare a salarizării ajută doar în domeniul resurselor umane. Acesta însă oferă mai multe servicii, de la înregistrarea informațiilor despre angajați, gestionarea plăților, urmărirea orelor lucrate, gestionarea concediilor, stimulentelor și deducerilor până la alte responsabilități de administrare a salarizării.

Există nenumărate mituri în ceea ce privește software-urile de salarizare. Spre exemplu, multe persoane asociază contabilitatea salarizării doar cu calculul salariilor.

Un software de salarizare, precum dp-Payroll, face tranziția spre automatizare mult mai simplă. Se discută destul de des faptul că sistemul de management al salarizării este complicat. Gestionarea manuală a administrării salarizării este anevoioasă și predispusă la incidente. Tranziția către un sistem digital de gestionare a salarizării scoate companiile din zona lor de confort, dar, pe termen lung, beneficiile atât pentru angajați, cât și pentru companie sunt numeroase.

Ionuț Gherle, CEO UCMS by AROBS

Un alt mit răspândit în lumea afacerilor este acela că sistemul de management al salarizării reprezintă o cheltuială inutilă. O bună parte dintre companiile din România continuă să folosească metodele arhaice, deoarece sunt de părere că un software de salarizare este costisitor. Însă, utilizarea unui sistem de gestionare a salarizării oferă companiilor libertatea de a-și concentra timpul și energia pe alte funcții cheie ale afacerii. Un beneficiu major al utilizării unui sistem de salarizare online este că procesarea salariilor se poate face de oriunde și nu este nevoie de prezența fizică la birou, răscolind numeroasele dosare de personal.

Citește și: HR Talks | Cât de utile sunt soluțiile software pentru companii și angajați. Interviu cu Ionuț Gherle, CEO UCMS by AROBS

„Poate un soft de salarizare să aducă îmbunătățiri semnificative procesului de remunerare? Vă asigur că un sistem de gestionare a salariilor care este eficient din toate punctele de vedere poate avea un efect major asupra moralului angajaților. Atunci când plățile efectuate sunt corecte și când emiterea statelor de plată se face la timp, încrederea angajaților pentru companie se consolidează. Menționez că dp-Payroll vine în ajutorul companiilor și atunci când este nevoie să fie trimise anumite rapoarte sau documente. Funcționalitatea dp-Avertizări notifică la timp pentru realizarea acelor sarcini. În acest fel, sunt evitate penalizările, iar procesele se realizează în timp util și nimic nu se uită ”, a adăugat Ionuț Gherle, CEO al UCMS by AROBS.

Pe scurt, lăsând la o parte toate miturile care defavorizează software-ul de salarizare, companiile care sunt la curent cu cele mai recente tehnologii și tendințe în operațiunile de salarizare vor observa schimbări majore în ceea ce privește reducerea costurilor de operare, de creștere a moralului angajaților sau de gestionarea unei afaceri fără probleme și fără întreruperi.

Cu siguranță, tehnologia schimbă modul în care se desfășoară activitatea, iar atunci când începeți să priviți dincolo de complexitatea inițială a adoptării unui lucru nou, vedeți beneficiile pe termen lung pentru afacere și angajați.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri