Într-un context în care angajarea de personal străin în România a devenit aproape o normalitate, un anume segment de angajați se bucură de o apreciere deosebit de mare din partea românilor cu venituri generoase. Este vorba despre personalul din Filipine, venit să lucreze pentru familiile înstărite. Au venit șoferi personali, asistenți personali, grădinari, chiar și maseuze personale, spun reprezentanții Work From Asia, agenția care s-a ocupat de recrutarea lor.

,,Evoluția cererilor pentru personalul preponderent domestic vine ca o urmare firească a recomandărilor bune primite de la clienții companiei, care încă din 2010 au fost impresionați de nivelul bun de limba engleză, de atitudinea constructivă și de seriozitatea personalului din Filipine. Avem în prezent foarte multe cereri pentru aducerea în țară de: șoferi personali, grădinari, asistenți personali și maseuze personale. Vorbim despre un serviciu premium, pe care doar cei care au venituri considerabile și-l pot permite, pentru că personalul din Filipine este foarte bine pregătit profesional.”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, General Manager Work From Asia (foto).

Dacă în prezent piața recrutării de personal străin în România se află într-o permanentă creștere, procesul aducerii de forță de muncă rămâne unul destul de complicat, cu așteptări de câteva luni. În cazul forței de muncă din Filipine putem vorbi despre cel mai redus timp de așteptare, care se concretizează de cel mai multe ori în personal plasat în aproximativ 3 luni de la semnarea contractului de aducere. Mai mult decât atât, muncitorii străini din Filipine se bucură de o protecție sporită din partea statului de proveniență, care solicită garanții financiare din partea agențiilor acreditate să plaseze forța de muncă străină în România, a mai precizat agenția de recrutare.

Reprezentanții de la Work From Asia mai transmis că cererile de personal din Filipine se extind și pentru domenii de activitate cum ar fi: construcțiile, agricultura, textilele, auto și chiar cel industrial, acolo unde se remarcă o rapiditate a procesării dosarelor de viză, precum profesionalismul forței de muncă provenite din această țară.

Sursa foto: Work from Asia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri