Yosef Gavriel Peisakh, general manager al companiei Work From Asia, s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților filipineze în vederea găsirii de noi soluții pentru remedierea deficitului acut de personal din agricultura românească. Managerul companiei de recrutare de personal străin a subliniat necesitatea importului de forță de muncă în special pentru segmentul agricol, unde în momentul de față este nevoie atât de personal calificat, cât și de personal necalificat.

„Conform cererilor primite de către agenția Work From Asia, există în momentul de față o nevoie fără precedent de personal pentru segmentul agricol, unde antreprenorii români caută atât operatori de mașinării agricole, de la tractoriști, la mecanizatori, cât și personal pentru ferme, chiar și asistenți veterinari, ingineri zootehniști, iar lista poate continua. Parteneriatul nostru cu autoritățile din Manila ne dă încredere că Filipine poate oferi în momentul de față specialiștii de care noi avem nevoie pentru piața muncii din România. Mai mult decât atât, mă bazez foarte mult pe feedback-ul pozitiv primit din piață. Muncitorii din Filipine sunt considerați a fi foarte bine pregătiți și serioși, iar agricultura noastră are nevoie de asemenea oameni”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, general manager Work From Asia.

Dacă în momentul de față în România trăiesc mii de muncitori din Filipine, cel mai mare procent fiind reprezentat de bone și menajere, acordul negociat cu autoritățile filipineze va înclina balanța anul acesta și către segmentul agricol, unde sunt așteptați mii de lucrători în perioada următoare.

„Eu am lucrat în Statele Unite ale Americii, unde am coordonat echipe de muncitori filipinezi. Știam că ei sunt mai muncitori și foarte cooperanți, așa că am vrut neapărat să colaborez cu ei și în România, chiar dacă aducerea lor implică niște costuri puțin mai mari. Compania noastră este una producătoare de semințe și vă pot spune că și-a atins în prezent obiectivele, în ceea ce privește personalul de care avea nevoie. Muncitorii din Filipine lucrează în procesele de producere, prelucrare și ambalare la firma noastră. Avem muncitori filipinezi care au sosit în companie și în urmă cu 5 ani de zile, iar în prezent ne gândim să suplimentăm numărul lucrătorilor străini aduși”, a declarat Gabriel Pătru, General Manager Patru Agro, o companie ce are ca principal obiect de activitate producerea, procesarea și comercializarea semințelor de legume.

Bun vorbitor de limba engleză și cu o ofertă de muncitori calificați bine pregătiți, personalul filipinez este în continuare foarte motivat să lucreze în România, unde salariile sunt considerate a fi cu 60% mai mari decât în țara de origine.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri