Numărul muncitorilor filipinezi veniți să lucreze în țară va crește cu 20% în 2023. Decizia vine după întâlnirile de săptămâna trecută la Zürich (Elveția), ca urmare a acordului bilateral de muncă semnat pe 26 noiembrie 2020, anunță agenția de recrutare Work from Asia.

Întâlnirile oficiale au avut loc între Yosef Gavriel Peisakh, general manager al agenției Work from Asia și reprezentat al mediului de afaceri românesc și Maria Susana Vasquez Ople, Ministrul Delegat pentru Migrație din Filipine.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul „HR 2.0: Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză” care va avea loc pe 23 februarie 2023. Te poți înscrie AICI, gratuit!

„Guvernul filipinez s-a arătat foarte interesat de situația de la noi din țară și de identificarea metodelor de creștere a numărului de muncitori din Filipine care accesează piața muncii din România. În urma acestei prime etape de discuții, estimăm că anul acesta vom înregistra o creștere cu 20% a numărului de muncitori filipinezi cu dreptul de lucru în România. De această dată guvernului filipinez se va focusa pe sprijinirea accesării de noi domenii de activitate, pentru a veni în întâmpinarea mediului de afaceri românesc ”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, general manager al agenției Work from Asia.

Dacă până în prezent, muncitorii filipinezi veniți în țară sunt apreciați în special pentru serviciile lor din segmentul domestic de activitate, fiind vizate aici în special bonele și menajerele din Filipine, care se bucură de mare apreciere în rândul angajatorilor români cu venituri superioare, capacitatea lor reală este cea de acoperire a tuturor domeniilor de activitate. Multe solicitări de angajare a personalului filipinez au fost înregistrate pentru joburi ca sudori profesioniști, șoferi profesioniști de TIR, operatori de call center și muncitori in agricultură, domenii în care personalul străin este foarte căutat de antreprenorii români.

Buni vorbitori de limba engleză și cu o ofertă de muncitori calificați bine pregătiți, personalul filipinez este în continuare foarte motivat să lucreze în România, unde salariile sunt considerate a fi cu 60% mai mari decât în țara de origine.

,,Muncitorii filipinezi reprezintă la ora actuală segmentul cel mai stabil de forță de muncă străină din România și asta pentru că vorbim despre o cultură complet diferită, în care datoria și loialitatea față de angajator ocupă un rol principal. Mai mult decât atât, oamenii sunt foarte motivați de condițiile oferite de piața muncii din România și deja putem vorbi despre un număr din ce în ce mai mare de angajați care aleg să rămână definitiv la noi în țară”, a completat Yosef Gavriel Peisakh.

Discuțiile vor continua săptămâna viitoare în Filipine, unde va începe deja implementarea primului set de măsuri discutate, mai transmite agenția Work from Asia.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din piața muncii? Te invităm să urmărești evenimentul „HR 2.0: Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză” care va avea loc pe 23 februarie 2023. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri