Andrew Formica, CEO-ul Jupiter Fund Management, un grup de administrare de fonduri din Marea Britanie, care gestionează investiții în acțiuni și obligațiuni pentru investitori privați și instituționali se retrage brusc din companie și pune capăt carierei sale. Motivul? Vrea să stea degeaba pe o plajă și să nu facă nimic.

Formica, în vârstă de 51 de ani, s-a alăturat managerului de active din Londra în 2019, dar acum intenționează să se întoarcă acasă, în Australia, scrie Business Insider.

Vreau doar să stau la plajă și să nu fac nimic. Nu am nimic altceva în plan acum la care să mă gândesc”, a spus Formica.

În timp ce munca pe segmentul investițiilor poate ajunge să fie pentru unii epuizantă, alții pare că nu se mai satură. Merită amintit aici apetitul aparent nesfârșit al investitorilor de succes precum Warren Buffett și Carl Icahn, care au 91 și, respectiv, 86 de ani. Prin urmare, poate părea cumva rar și neobișnuit pentru un manager de investiții relativ tânăr și de succes să se retragă devreme, doar pentru „a ajunge la plajă”.

CEO-ul în vârstă de 51 de ani al firmei de investiții care valorează 68 de miliarde de dolari, a declarat că părăsește firma în octombrie pentru a merge la plaja în țara sa natală, Australia.

Andrew Formica locuiește în Marea Britanie de trei decenii și a spus că motivele personale au fost principalul motiv din spatele plecării sale, inclusiv dorința de a fi mai aproape de părinții săi.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri