Din foarte multe puncte de vedere, o carieră de succes urmează aceleași etape ca orice proiect personal sau profesional, indiferent de amploare sau de domeniu. Însă criteriul esențial pentru a construi o carieră este stabilirea clară a obiectivelor încă de la început de drum, planificarea pașilor și implementarea eficientă, pentru a ajunge exact unde ți-ai dorit.

Este recomandat să ceri sfatul unor persoane cu experiență, însă, chiar și așa, depinde de tine să îți stabilești propriile obiective și să îți urmezi planul pentru ajunge unde ți-ai propus. Există și contexte care te vor ajuta în drumul spre succes, dar este necesară multă muncă pentru a avea o carieră strălucită. De asemenea, este important să nu te abați de la planul cu care pleci la drum, chiar dacă uneori ți se pare dificil sau te vei confrunta cu dezavantaje pe termen scurt.

Alege un cămin privat

Construirea unei cariere de succes începe chiar din timpul facultății, momentul ideal pentru a ști ce carieră ți se potrivește cel mai bine. Cu toate acestea, primii pași în lumea universității pot fi o provocare, mai ales dacă este necesar să stai la cămin. Preocuparea legată de cazare este una dintre dintre temerile tuturor studenților. Este un lucru bine știut că la căminele de stat condițiile de cazare nu sunt dintre cele mai bune.

Există însă varianta accesibilă a căminelor private, care oferă avantaje numeroase, dotări și echipamente moderne, confort, siguranță și acces la o facilități pentru a petrece timpul liber în moduri interesante. West Gate Studios este un astfel de cămin la cele mai înalte standarde, gândit de Liviu Tudor, fondator și președinte al Genesis Property. West Gate Studios îndeplinește standardele de trai similar cu cele din căminele din vestul Europei. Ca student rezident al acestui cămin, poți interacționa cu oameni diferiți și acumulezi experiență pentru viitorul profesional. În plus, te poți implica în managementului campusului, poți deveni asistent rezidențial sau poți obține un internship la una dintre companiile multinaționale ce au sediul în apropierea căminului.

Fii la curent cu inovațiile de pe piața muncii

Mediul de business este într-o continuă dezvoltare, iar angajatorii se întrec în a oferi nu doar salarii motivante și beneficia financiare suplimentare, ci și un loc de muncă cât mai atrăgător, sigur și modern. Inovațiile de pe piața muncii nu se referă doar la instrumente și tehnologii de ultimă generație. Mediile de lucru sustenabile, aproape de natură și sigure sunt, de asemenea, criterii după care să te ghidezi la început de carieră.

În acest context, YUNITY Park reprezintă următorul nivel în ceea ce privește modul în care angajații se raportează la un loc de muncă. Acest parc de business va oferi o mulțime de facilități și beneficii pentru angajați și îi va motiva și pe cei care doresc să lucreze într-un astfel de loc.

Investește constant în dezvoltarea profesională și personală

La o prima vedere poate părea că investiția în cursuri suplimentare este o cheltuială inutilă, care nu se va avea niciun rezultat pe viitor. Cu toate acestea, este important să acumulezi cât mai multă experiență și informații din domeniile care te atrag și care ți se par de viitor. Încearcă să îți extinzi interesele, pentru a-ți păstra flexibilitatea și pentru a găsi în viitor un loc de muncă într-un domeniu care care te va ajuta să obții succesul dorit.

Totodată, este recomandat să investești în ateliere, workshopuri, învățarea unei limbi străine sau acumularea unor abilități care, chiar dacă nu au legătură cu ceea ce studiezi, te-ar putea ajuta să-ți extinzi cunoștințele și să ai cât mai multe opțiuni în momentul în care termini facultatea.

Acordă atenție educației financiare

Educația financiară este o noțiune pe care este bine să o deprindem cât mai curând, pentru că este importantă pentru a ne planifica cu atenție viața de zi cu zi și viitorul.

Este bine de știut că educația financiară nu se rezumă strict la informarea cu privire la instrumentele financiare pe care le ai la dispoziție, ci și la planificarea atentă a resurselor și a unui buget personal, la un plan de economii și dezvoltarea unei strategii pentru a-ți atinge obiectivele. Toate aceste lucruri sunt de durată și este nevoie de timp pentru a intra în rutina zilnică. În timp însă, acestea vor deveni o obișnuință și te vor ajuta să acumulezi suficiente cunoștințe ca să îți poți gestiona eficient resursele.

La baza oricărei cariere de succes se află multă muncă și acumularea continuă de experiență și de informații de care vei avea nevoie pentru a-ți atinge obiectivele propuse. Cele mai importante ingrediente pentru a avea o carieră de succes sunt motivația, stabilirea de obiective clare și a unui plan bine pus la punct.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri