De la metodologia de lucru și până la rapiditatea cu care evoluează tehnologiile, aptitudinile pe care le caută companiile de IT atunci când recrutează sunt într-o dinamică permanentă. Rămân, însă, neschimbate unele avantaje, precum deschiderea către noutate, care asigură evoluția constantă a unui om.

Dacă ne uităm în urmă cu 10 ani, esențiale erau competențele tehnice, respectiv hard skills. Între timp, se pune la fel de mult accent pe competențele soft – vorbim aici de comunicarea în echipă, flexibilitatea și deschiderea la inovație, aceasta din urmă fiind necesară pentru a asimila noi competențe și a rămâne deschis mereu progresului. Totuși, nu urmărim un anume șablon când căutăm angajatul care să ne completeze echipa - suntem conștienți că fiecare om are unicitatea sa și ce ne dorim este să o integrăm în companie astfel încât, împreună, să fim și mai buni”, a declarat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

Profilul ideal e constituit de omul flexibil, orientat către adaptare, deschis la inovație și cu dorința de a crește mereu. Creativitatea, implicarea și perseverența completează însușirile pe care și le-ar dori companiile de IT.

Retail jobs

Vezi aici care sunt salariile în IT, în 2022. Ce salariu are un programator IT român și cât se câștigă în alte țări

Ce caută un specialist IT la un job în domeniu

Dincolo de ce se caută, este la fel de important ce așteaptă oamenii de la o companie. În ultimii ani, candidații își doresc o flexibilitate mai mare, oportunități de învățare și disponibilitatea unui mentor, care să îi ajute să asimileze noi cunoștințe.

Rămâne trendul ca oamenii să fie mai puțin dispuși să petrească o perioadă mai lungă de timp la același loc de muncă. Observăm nevoia de a schimba joburile frecvent, în primii ani de carieră, pentru că oamenii își doresc să experimenteze, să acumuleze experiență în diverse domenii. Și aici intervine rolul nostru – de a le gestiona așteptările, ajutându-i să găsească contextul potrivit pentru ei în compania noastră.

Citeste si:
ANIS: Avem nevoie de ore obligatorii de TIC la liceu
ANIS: Avem nevoie de ore...

Karina Tătui, HR Manager EXE Software

Totuși, în contrast față de concurența acerbă din domeniu, în compania menționată există oameni care au rămas alături încă din primii ani de existență a business-ului: „Noi am pornit în 2001 și avem colegi încă din 2004. În acest moment, peste 20% din oamenii din companie ne sunt alături de peste un deceniu”, a conchis Karina Tătui.

EXE Software are, în acest moment, roluri deschise în cadrul echipelor de Web și Mobile Development, . NET Developer și Xamarin Developer, dar se caută și persoane care să se alăture echipelor de DevOps sau VBA. De altfel, în cadrul echipelor de Web și Mobile Development sunt deschise și poziții entry level, fiind importante cunoștințele pe partea de POO, la care se adaugă cele de HTML, CSS, JavaScript, C# și baze de date, SQL Server. Totodată, oamenii la început de drum se pot alătura și echipelor de Business Intelligence, care utilizează tehnologia Microsoft.

Citeste si:
Cum arată viitorul muncii în Europa Centrală și de Est
Cum arată viitorul muncii în...

Citește și: Manager de hotel: Un băiat m-a întrebat la interviul de angajare dacă aș putea trăi cu 2.000 de lei pe lună. „Soluția e să îți iei un doilea job”

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri F