Într-o lume în continuă schimbare, în care tehnologia și digitalizarea își pun din ce în ce mai mult amprenta asupra obiceiurilor noastre și a stilului de viață, este esențial să ne adaptăm din mers. Provocări de acest fel sunt resimțite și de conducerea companiilor, indiferent de mărimea acestora și de industria în care activează. Pentru succesul pe termen lung al unei afaceri, este important ca liderii acesteia să fie conștienți de dinamica relațiilor profesionale și de provocările unui mediu de lucru din ce în ce mai competitiv. Există însă metode eficiente prin care managementul modern poate face față acestor provocări, consolidând poziția pe piață a unei companii.

Regândirea spațiilor de birouri

Siguranța la locul de muncă a devenit un criteriu important de selecție pentru angajați. Aceștia își doresc nu doar tehnologii avansate, digitalizare și echipamente performante pentru a-și îndeplini sarcinile de lucru, ci și un mediu curat, confortabil, sănătos și cât mai aproape de natură.
Viața personală și cea profesională s-au schimbat semnificativ, iar locul de muncă s-a transformat, mulți angajatori și angajați preferând sistemul de lucru remote sau hibrid. Pentru cei care revin complet sau parțial la birou, este nevoie de un climat de lucru creativ, sigur și modern. Treptat, clădirile de birouri se aliniază la aceste necesități, iar una dintre cele mai importante măsuri este adoptarea certificării IMMUNE Building Standard™, dezvoltată de Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property.

Certificarea IMMUNE™ este un standard inovator, care asigură sănătatea spațiilor de birouri și are la bază 135 de criterii, dispozitive, echipamente și facilități care asigură starea de sănătate a spațiilor de lucru. Implementarea acestei certificări de către managementul companiilor are scopul de a motiva angajații să se întoarcă într-un mediu de lucru în care sunt stimulați să performeze la cele mai înalte standarde.

Asigurarea flexibilității muncii

În prezent, tendința este de a ne întoarce la starea de fapt de dinainte de pandemie, iar angajații revin la lucru, fie în sistem hibrid, fie cu program obișnuit. De aceea, este important ca managementul companiilor să le asigure angajaților un mediu sigur, eficient, sustenabil și mai ales confortabil și flexibil. Angajații s-au obișnuit cu confortul propriei case atunci când lucrează, așa că birourile viitorului trebuie să se adapteze la nevoile lor emoționale.
Pentru companii și management, întoarcerea la birou reprezintă o nouă provocare și anume crearea unui nou stil de viață, cât mai flexibil, în interiorul parcurilor de business. Angajatorii sunt conștienți de faptul că una dintre condițiile esențiale pentru a avea angajați motivați este de a le oferi condiții de lucru cât mai bune, în care să se simtă în siguranță și confortabil.

Aducerea naturii la birou

Noile campusuri de business sunt adevărate oaze urbane, în care angajații se simt ca în mijlocul naturii în timp de muncesc. Un astfel de campus este YUNITY Park, în care unul dintre spațiile exterioare va fi transformat complet într-o pădure urbană, aducând natura mai aproape de angajații care doresc un mediu de lucru diferit. De asemenea, vor exista și spații special create pentru evenimente și recreere, ceea ce aduce o noutate în peisajul imobiliar actual.
În urma pandemiei, când am fost nevoiți să petrecem foarte mult timp înăuntru, oamenii simt nevoia de a fi mai aproape de natură. De aceea, crearea unor spații de birouri sustenabile, în mijlocul unei păduri urbane, cu spații variate pentru lucru și relaxare, este un avantaj pe care managementul companiilor îl va oferi angajaților pentru a-i atrage să revină la sediu și să fie mai eficienți și productivi.

Existența în jurul clădirilor de birouri a unui spațiu urban modern

Pentru a oferi angajaților un mediu profesional modern și echilibrat, managementul companiilor trebuie să le îmbunătățească viața profesională din toate punctele de vedere. În acest context, YUNITY Park aduce modificările urbane necesare în rutina și stilul de viață al unui angajat, care beneficiază astfel de un mediu de lucru la cele mai înalte standarde.

Acest parc modern de business presupune crearea unei păduri urbane, cu spații pentru evenimente și pentru lucru în aer liber. YUNITY Park va pune la dispoziția rezidenților o terasă exterioară generoasă, spații de co-working și co-living, un centru de conferințe cu o capacitate de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri, zone de divertisment, fitness, precum și spații pentru socializare și relaxare.

Inovația, creativitatea și performanța sunt preocupări majore ale managementului modern al companiilor. Există însă metode eficiente pentru ca managerii să își motiveze angajații, prin oferirea de beneficii pentru starea lor de bine, flexibilitate și împlinirea nevoilor emoționale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri