Niciun angajat al IKEA România nu primește salariul minim pe economie, în vreme ce pentru viitorul magazin de la Timișoara, salariile pornesc de la 3.000 de lei net, incluzând tichetele de masă și decontarea lunară a transportului, au declarat reprezentanții retailerului de mobilă într-un răspuns la o solicitare wall-street.ro.

În ultimele zile, compania scandinavă a fost criticată în mediul online românesc cu privire la faptul că ar oferi salarii de doar aproximativ 2.000 de lei pe lună angajaților din depozitul magazinului pe care urmează să îl deschidă la intrarea în Timișoara (comuna Dumbrăvița).

”Pentru IKEA, bunăstarea angajaților noștri reprezintă o prioritate după care ne ghidăm în tot ceea ce facem. Astfel, ne-am luat angajamentul să oferim un sistem de salarizare corect, incluziv și competitiv pentru toți colegii noștri, iar din acest motiv nu există angajați în echipa noastră care să primească salariul minim pe economie. Salariile oferite de IKEA sunt stabilite în baza unui studiu amănunțit, care include un proces de evaluare a pieței din zona respectivă”, spun reprezentanții IKEA.

Aceștia adaugă faptul că, pentru angajații din Timișoara, salariul net pornește de la 3.000 de lei lunar fix, acesta incluzând tichetele de masă și decontarea lunară a transportului.

”În funcție de turele în care lucrează, angajații noștri primesc sporuri de weekend și de noapte, astfel adăugându-se o valoare adițională cuprinsă între 10% sau 35% la salariul lor final. În plus, dorim să ne respectăm angajamentul de a veni în sprijinul colegilor noștri cu cât mai multe beneficii adiționale posibile. Printre aceste beneficii se găsesc serviciile medicale gratuite, prin intermediul abonamentelor medicale private sau a asigurării de sănătate, fond de pensie privată, programul de bonus anual IKEA, indemnizația pentru work from home, voucherele de vacanță, cadourile pentru zilele de naștere și aniversările de muncă, reducerile de 15% la majoritatea produselor IKEA din magazinele din România, dar și reduceri în valoare de 30% la produsele din Magazinul cu Produse Suedeze și la aproape 2.000 de produse de amenajare a locuinței și de economisire a energiei în magazinele IKEA din toată țara, au declarat oficialii IKEA.

Retailerul menționează că oferă beneficii precum sprijin parental adițional, cum ar fi o lună de vacanță suplimentară față de cea prevăzută de lege pentru tați, precum și posibilitatea ca mamele și tații să lucreze o lună part-time, atunci când revin din concediul parental și să primească salariu pentru muncă full-time.

IKEA dezminte că inaugurarea magazinului de la Timișoara ar fi amânată din cauza lipsei angajaților

Retailerul de mobilă urmează să inaugureze, în localitatea Dumbrăvița din apropierea Timișoarei, al treilea magazin din rețeaua sa din România. Anterior, compania a anunțat că are nevoie de 250 de persoane în aproape toate departamentele.

La începutul acestei săptămâni, în mediul online s-a speculat că deschiderea ar putea fi amânată din cauză că IKEA nu găsește suficienți angajați care să accepte salariile oferite. Retailerul dezminte acest lucru, dar menționează ca data exactă a inaugurării poate fi influențată de numeroși factori.

Construcția unui magazin IKEA este un proiect complex, care poate fi influențat de o serie de factori externi. Procesul de recrutare în masă, demarat la 1 februarie 2023, nu a influențat în niciun fel planurile de deschidere a magazinului”, menționează reprezentanții companiei.

IKEA are în prezent două magazine în România, ambele în București, primul deschis în 2007, în Băneasa, iar al doilea în 2019, în zona Theodor Pallady.

Sursa foto: Shutterstock / Tooykrub

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri