Programul Oficial de Internship al Guvernului României continuă și în acest an. Executivul pune la bătaie 150 de locuri pentru cei care sunt interesați să urmeze un stagiu de practică la Guvern.

Internship la Guvern 2023. În ce perioadă sunt înscrierile pentru practică

Guvernul a dat drumul la o nouă serie de internshipuri pentru 150 de persoane interesate să participe. Tinerii interesați se vor putea înscrie pe platforma internship.gov.ro, în perioada 13 aprilie - 5 mai 2023. Fiecare aplicant va trebui să își creeze un profil de candidat, iar o comisie va analiza dosarele și va organiza interviuri în baza cărora se va face selecția viitorilor interni la Guvern, a anunțat Executivul printr-un comunicat de presă.

internship la guvernul romanieiSursa foto: Facebook / Guvernul României

Stagiarii vor face practica în instituțiile administrației publice centrale, în perioada 3 iulie – 31 august 2023. Candidaturile depuse vor fi evaluate în perioada 8 mai – 23 iunie, rezultatele finale urmând a fi publicate pe 26 iunie 2023.

Sunt eligibile pentru a participa la un internship la Guvern României persoanele care:

  • au împlinit vârsta de 16 ani, dar nu mai mult de 27 ani;
  • au cetățenia română;
  • cunosc limba română, scris și vorbit;
  • au capacitate deplină de exercițiu;
  • cunosc cel puțin o limbă străină de circulație internațională;
  • au cunoștințe în domeniul IT;
  • nu sunt active pe piața muncii;
  • nu au absolvit Programul Oficial de Internship al Guvernului României;
  • îndeplinesc condițiile specifice prevăzute în fișa de internship a postului pentru care aplică;
  • îndeplinesc condițiile generale prevăzute de Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu modificările și completările ulterioare.

Stagiarii care vor fi parte din Programul Oficial de Internship vor cunoaște specificul activității Guvernului României, prin intermediul unor experiențe de lucru în cadrul ministerelor și instituțiilor publice ale administrației publice centrale participante. Stagiul de practică la Guvern cu scopul de a le dezvolta abilitățile practice și competențele profesionale.

Toate datele referitoare la procesul de înscriere și admitere se vor regăsi pe platforma internship.gov.ro, începând cu data de 13 aprilie 2023.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri