Impus în pandemie ca o necesitate, mediul de lucru de la distanță sau hibrid devine o realitate permanentă pentru foarte multe companii. Aceasta aduce cu sine nevoia de a dezvolta o cultură a colaborării și o mai mare adaptabilitate a managerilor și angajaților. Spre deosebire de generațiile anterioare, proaspeții absolvenți vor petrece mai mult timp muncind de acasă și folosind instrumente de colaborare tehnologice pentru a lucra și a comunica cu colegii lor.

Toate organizațiile, inclusiv companiile de tehnologie, au responsabilitatea de a se asigura că noii angajați se simt confortabil în acest mediu nou, furnizându-le instrumentele adecvate pentru a asigura productivitatea și oferindu-le oportunități de avansare în carieră pentru a păstra cele mai bune talente. Pentru aceasta, ele trebuie să stabilească niște indicatori cheie de performanță (KPIs) care să se potrivească inginerilor software pasionați și competenți, iar, în paralel, să automatizeze sarcinile de lucru repetitive cu ajutorul noilor tehnologii.

HCLTech, una dintre cele mai mari companii de IT din România, împărtășește din experiența acumulată în relația cu angajații tineri care muncesc în acest domeniu. Iată ce sfaturi oferă compania:

Elementul cheie: flexibilitatea

Pe durata pandemiei de COVID-19, majoritatea angajaților au fost nevoiți să migreze înspre un regim de lucru la distanță, fără prea multe pregătiri. HCLTech a permis lucrul de la distanță pentru toate proiectele care nu au cerințe specifice de proiecte ce implică prezența la birou pentru angajații săi.

Impactul asupra modului de lucru a fost unul enorm, iar noi am adus numeroase schimbări. Pandemia a avut o influență semnificativă asupra modului în care proiectăm și configurăm mediile de lucru. Recunoaștem că flexibilitatea este esențială pentru mulți profesioniști din domeniul IT, mai ales după perioada pandemiei. În acest sens, oferim o gamă largă de aranjamente flexibile de lucru, inclusiv opțiuni de lucru de la distanță și programe flexibile.

Iulian Păduraru, director general al HCLTech

„Birourile noastre sunt concepute într-un mod care să stimuleze colaborarea”, subliniază acesta. Conform unor studii recente, se estimează că indivizii pot avea în medie, cel puțin între șapte și opt trasee profesionale diferite pe parcursul vieții lor. Această schimbare subliniază importanța adaptabilității, un aspect tratat cu multă seriozitate de HCLTech.

Investiții în învățarea continuă

În trecut, absolvenții se implicau în mare parte în procesul de învățare și colaborare într-un mediu fizic. În această configurație, aveau acces zilnic la discuții cu oameni experimentați și puteau dobândi eficient noi competențe tehnologice și abilități interpersonale. Între timp, situația s-a schimbat.

În acest nou context, trebuie să dezvoltăm un proces standardizat, care să păstreze avantajele fostului mediu de lucru și în cazul mediului de lucru la distanță. Furnizăm deja toate instrumentele și procesele necesare pentru a susține această nouă modalitate hibridă de lucru. Suntem de părere că investind în programe complete de instruire și în oportunități continue de învățare ne va asigura de faptul că angajații noștri vor fi întotdeauna la zi cu cele mai recente tehnologii și tendințe, ceea ce este absolut vital într-o eră digitală aflată într-o continuă schimbare.

Iulian Păduraru, director general al HCLTech

Angajații tineri, atrași de proiecte noi și de impact

Atunci când vine vorba de personal, Păduraru afirmă că HCLTech are responsabilitatea de a asigura două aspecte cheie: flexibilitate și șansa ca noii angajați să se implice în proiecte de ultimă generație, în care pot avea un impact semnificativ.

„Având o prezență globală și acces la tehnologii de vârf, precum metaversul, edge computing, securitatea cibernetică și multe altele, oferim proiecte extrem de interesante. Toate acestea au un impact real, palpabil și inovator asupra afacerilor și societății. Acesta este aspectul care îi atrage pe absolvenți”, explică Păduraru.

„Pe lângă competența tehnologică, angajamentul nostru pentru susținerea diversității este un aspect cheie pentru a asigura succesul companiei. Colegii noștri din România lucrează în echipe multiculturale, care stimulează inovația, întrucât credem că perspectivele și background-urile diversificate sunt esențiale pentru soluționarea problemelor complexe și crearea de noi oportunități de dezvoltare în carieră”, adaugă acesta.

Sursa foto: HCL Tech

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri