Wall-Street.ro organizează pe 3 aprilie unul dintre cele mai importante evenimente din industria de resurse umane: HR 2.0- Piața muncii, între prudență și încetinire economică. Specialiștii din resurse umane își dau întâlnire la Sheraton Hotel, în prima parte a zilei, pentru a discuta mai multe despre presiunile din piața muncii, în contextul în care creșterile de salarii nu vor la fel de „generoase” ca în anii trecuți. Totodată, suntem curioși să vedem și cum văd marii angajatori transformările tehnologice care au ajuns nu doar pe masa IT-iștilor, ci și în munca de zi cu zi a angajaților care nu lucrează în departamente tehnice.

Pentru cei mai mulți angajați, o schimbare majoră în activitatea lor a fost reprezentată de criza sanitară din 2020, care a adus munca remote și automatizările de procese aproape de mai mulți oameni ca niciodată. Ulterior, în viața multor indivizi, dar și a companiilor și-a făcut loc treptat inteligența artificială (AI), iar instrumente precum ChatGPT au ajuns nu pe buzele tuturor, ci și în fluxurile lor de lucru. Însă fiecare schimbare vine, desigur, cu multe nesiguranțe legate de modul în care tehnologiile ne remodelează locurile de muncă. Aproape 40% din joburile la nivel mondial sunt expuse la inteligența artificială, potrivit unui raport realizat de World Economic Forum. Integrarea AI ar putea spori productivitatea în anumite meserii, dar ar putea duce, de asemenea, la reducerea cererii de forță de muncă, scăderea salariilor și pierderea de joburi în altele domenii.

Asigură-ți un loc în sală și înscrie-te AICI, la conferința HR 2.0 - Piața muncii, între prudență și încetinire economică, din 3 Aprilie

HR 2.0 - piata muncii intre prudenta si incetinire economica

În contextul acestor transformări, viitorul va necesita o serie de abilități specifice pentru a identifica oportunitățile acestei tehnologii, dar și pentru a dezvolta soluții eficiente la problemele noi care vor apărea. Prin urmare, vor fi necesare eforturi atât din partea angajaților, cât și a liderilor din organizații care se traduc în procese precum reskilling și upskilling.

Ce vei afla la HR 2.0 - Piața muncii, între prudență și încetinire economică

  • Cum gestionează România nivelul accelerat de automatizare și cum se reflectă acesta în piața muncii?
  • Cum ne pregătim pentru joburile noi din piață muncii și cât de dispuși sunt angajatorii să introducă programe de reskilling și upskilling
  • Cât de mult „doare” schimbarea și cât de rezilienți sunt angajații și angajatorii în fața acesteia?
  • Cum se raportează angajații și angajatorii la instrumente precum ChatGPT. De unde începe adopția?
  • Există suficiente inițiative de training în rândul companiilor pentru a face față unei piețe a muncii tot mai digitalizată?
  • Va fi AI-ul instrumentul care să ne permită să facem trecerea la o săptămână de lucru de 4 zile, având în vedere că va crește productivitatea? Va produce AI o nouă schimbare culturală în piața muncii?

Acestea sunt doar câteva dintre temele de discuție pe care le vom dezbate alături de Adina Vidroiu, Director de Resurse Umane Microsoft România, Moldova și Ungaria, Adrian Dinu CEO Creasoft și de Diana Stafie, fondator Future Station.

Lista de speakeri conține și alte nume mari din industrie, pe care te invităm să o consulți AICI.

Sursa foto: InternetCorp

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri