Avicola Brasov intentioneaza sa contracteze un credit de 40 de milioane lei (9,7 milioane euro) destinat sustinerii productiei, decizia urmand sa fie aprobata intr-o adunare generala care va avea loc pe 4 iulie, potrivit unui comunicat al companiei transmis bursei.

Decizia vine in contextul in care producatorul de carne de pasare si oua a avut in primul trimestru pierderi de 2,8 milioane lei (669.000 de euro), fata de un profit de 397.000 de lei in perioada similara a anului trecut, potrivit Mediafax.

Cifra de afaceri a scazut cu 9%, la 22 milioane lei (5,2 milioane euro), de la valoarea de 24,2 milioane lei consemnata in primele trei luni din precedentul exercitiu financiar.

Totodata, veniturile au insumat 24,7 milioane lei (5,8 milioane euro), cu 3% sub cele din primul trimestru din 2010, in timp ce cheltuielile au crescut cu 10%, la 27,6 milioane lei (6,5 milioane euro), de la 25,2 milioane lei.

Afacerile Avicola au fost in declin si anul trecut, scazand cu peste 10%, la 90,1 milioane lei.

Firma este controlata de omul de afaceri Ioan Popa, care este si proprietarul producatorului de carne de pasare Transavia Alba Iulia. Acesta detine 70,83% din actiunile Avicola Brasov.

Potrivit Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania, piata de carne de pui a ramas constanta in ultimii doi ani, fiind estimata la circa 1 miliard de euro.

Alaturi de Transavia si Avicola Brasov, printre cele mai importante companii din domeniu se numara Agricola Bacau, Avicola Crevedia, Avicola Tartasesti, Avicola Slobozia si Avicola Ploiesti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Industria de carne poate depasi 34 mld. lei in 2018