Mega Image are OK-ul Concurentei pentru preluarea supermarketurilor G'market

Consiliul Concurentei (CC) a anuntat ca a autorizat operatiunea de concentrare economica prin care reteaua de supermarketuri Mega Image a preluat cele trei magazine G'market (foste Gima) din Bucuresti, apartinand Gimrom Holding SA.


„Autoritatea de concurenta a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal si a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective, in special ca urmare a crearii sau consolidarii unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Cele trei magazine G'market preluate se afla in mall-urile Plaza Romania, Bucuresti Mall si in zona Colentina.

Gima, cunoscut ulterior drept G'market, a fost primul supermarket deschis in cadrul unui mall, in 1999, de catre Gimrom Holding, al carei actionar majoritar este Anchor Group, administratorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania din Capitala.

Gimrom mai detinea un magazin G'market la Iasi, pe care l-a inchis in vara aceasta.

Mega Image a anuntat recent ca a primit aprobarea din partea CC la sfarsitul lunii trecute. Retailerul a anuntat ca doua foste G'market (Obor/Colentina si Bucuresti Mall Vitan) vor fi redeschise pana la finele anului. Cea de-a treia unitate urmeaza sa fie inaugurata in ianuarie 2012.

Mega Image, parte a grupului Delhaize, va finaliza anul cu un total de 105 de supermarketuri. In prezent, functioneaza 102 magazine, operate sub brandurile Mega Image (94 de unitati) si Shop & Go (8 unitati). Retailerul va numara 35 de magazine deschise in 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri