"Suntem in curs de semnare a contractului de finantare. Trebuia sa incepem lucrarile de constructie in februarie, dar vom incepe in aprilie, pentru ca inca se lucreaza la conceptul tehnic", a declarat presedintele companiei, Adrian Bodea, intr-o conferinta de presa.

Finantarea lucrarilor va fi asigurata printr-un credit de la UniCredit. Termocentrala va produce energie electrica si termica.

Primaria orasului Suceava a selectat Adrem Invest pentru derularea acestui proiect in 2010, prin licitatie.

Potrivit lui Bodea, unitatea de productie a energiei va utiliza doar biomasa pentru productia energiei, nu si gazele naturale, asa cum era prevazut initial.

Citeste si:

Pe langa acest proiect, compania are in lucru doua studii de fezabilitate pentru realizarea a doua parcuri fotovoltaice de peste 10 MW in Buzau si Alba. Dupa ce vor fi realizate, cele doua parcuri fotovoltaice vor fi vandute, a afirmat vicepresedintele Adrem Invest, Corneliu Bodea.

Adrem Invest are patru divizii specializate in ingineria proceselor, automatizari, servicii integrate si energii regenerabile.

Compania are trei asociati persoane fizice, respectiv Adrian Bodea (45%), Corneliu Bodea (45%) si Andreia Mihaela Beatrice Bodea (10%).

Sursa foto: Hidroelectrica