Redeventele la petrol si gaze sunt prea mici, iar noul Guvern ar putea introduce un impozit pe veniturile exceptionale ale companiilor din domeniu, a declarat Daniel Chitoiu, care a primit luni votul comisiilor de specialitate din Parlament pentru functia de ministru al Economiei.
"Avem domenii in care aceste taxe sunt prea mari, iar in altele nu au mai fost majorate de zece ani. (...) Daca OMV Petrom va fi de acord, putem sa le majoram inainte de 2014, daca nu putem sa ne gandim la un impozit pe venituri exceptionale", a afirmat Chitoiu, citat de Mediafax.

Redeventele de petrol si gaze, cuprinse intre 3,5% si 13% din productie, sunt fixate din 2004 pana in decembrie 2014. Aceste taxe au fost stabilite prin contractul de privatizare a Petrom si nu pot fi modificate pana in 2014.

Chitoiu: Nu ma voi implica direct in renegocierea contractelor Hidroelectrica


Daniel Chitoiu a declarat ca nu se va implica direct, din functia de ministru al Economiei, in renegocierea contractelor directe ale Hidroelectrica de vanzare a energiei, urmand sa desemneze o comisie in acest sens.

"Avem 10 zile sa reluam negocierile pe toate cele zece contracte, apoi sa trimitem o scrisoare la Fondul Monetar International. Deci nu ma implic eu direct, ci voi da mandat unei comisii din cadrul Hidroelectrica si reprezentanti ai Ministerului Economiei sa negocieze privind pretul, cantitatile si durata", a afirmat Chitoiu.

Renegocierea acestor acorduri a fost ceruta de FMI, iar Comisia Europeana a initiat cinci investigatii. Fostul guvern Boc a inceput renegocierea acestor contracte la sfarsitul anului trecut, iar autoritatile au anuntat de mai multe ori ca discutiile sunt aproape de final.

Chitoiu a primit, luni, votul comisiilor de specialitate din Parlament pentru functia de ministru al Economiei, cu 38 de voturi "pentru", patru "impotriva" si doua abtineri.

El a fost audiat de catre comisiile pentru politica economica, reforma si privatizare, respectiv pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor si comisiile economica, industrii si servicii, respectiv pentru privatizare si administrarea activelor statului din Senat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri