Circa 1.200 de locuinte ale CFR vor putea fi cumparate de chiriasi

Circa 1.200 de locuinte de serviciu aflate in proprietatea CFR SA vor putea fi cumparate de catre actualii chiriasi, pretul de vanzare fiind stabilit in functie de cel de pe piata de catre un expert autorizat, masura prin care compania feroviara urmareste cresterea veniturilor.

"CNCF CFR va vinde 1.178 de locuinte de serviciu, aflate in proprietatea privata a companiei. Locuintele de serviciu se afla in cladiri proprietate a CNCF CFR , situate in zona statiilor de cale ferata, halte, puncte de oprire etc., si sunt ocupate de chiriasi in baza unor contracte de inchiriere, incheiate cu cele 8 regionale de cale ferata", se arata intr-un comunicat al companiei, potrivit Mediafax.

Pretul este stabilit in conformitate cu prevederile legislatiei privind vanzarea de locuinte si spatii cu alta destinatie construite din fondurile statului si din fondurile unitatilor economice sau bugetare de stat, care stabileste ca valoarea de vanzare a locuintei se calculeaza raportat la pretul pietei de catre un expert autorizat, in conditiile legii.

Vanzarea locuintelor de serviciu poate incepe doar la solicitarea scrisa a titularului care ocupa imobilul in baza contractului de inchiriere.

"Adoptarea acestei masuri va contribui la cresterea veniturilor companiei, in conformitate cu tintele prevazute in acordul semnat de Guvern cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana", se mentioneaza in comunicat.

Compania Nationala de Cai Ferate CFR administreaza infrastructura feroviara publica.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri