Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anuntat ca Municipalitatea a pregatit suma de 15 milioane de euro pentru achizitia unui numar de pana la 500 de apartamente noi in Bucuresti, care ar urma sa fie utilizate drept locuinte de serviciu pentru cadrele medicale cu activitate in cele 19 spitale din oras. De asemenea, Primaria are in plan sa dezvolte prin Trustul de Constructii Metropolitane cateva sute de locuinte sociale.

"Primaria Generala a Capitalei a decis sa devina un jucator pe piata imobiliara. Asa cum stiti, am infiintat trustul de constructii metropolitane, care va demara din acest an constructia de unitati locative, dar care nu se va pozitiona in defavoarea afacerilor dezvoltatorilor imobiliari, pentru ca acestea se vor adresa unei nise diferite si anume cea sociala", a declarat Gabriela Firea, in cadrul unei conferinte la Salonul Imobiliar Bucuresti.

Ea arata ca exista, in prezent, aproape 3.000 de cereri de locuinte sociale, nerezolvate, la Primaria Capitalei. "Nemultumirea este foarte mare, pentru ca aceste familii nu se vor putea incadra niciodata in conditiile unui credit ipotecar sau ale unui dezvoltator si practic vor ramane pe veci cu situatia locativa nerezolvata. Vom anunta in perioada urmatoare in ce zone din Capitala vor urmasa fie construite respectivele locuinte".

In continuare, Gabriela Firea a adaugat ca Primaria ar fi interesata, intr-o a doua faza, dupa rezolvarea problemelor sociale, sa intre si pe nisa de locuinte de serviciu.

"Avand in vedere ca, spre exemplu, in domeniul medical a devenit deja o urgenta problema locuirii pentru medici si pentru asistenti si avem in Capitala 1.800 de medici si 3.500 de asistente, am aprobat prin bugetul de anul acesta, suma de 15 miioane de euro, care va merge spre achizitia de pe piata libera a 500 de apatamente, in doua etape, pentru meidci asisitenti si asistente, in zona celor 19 spitale. De asemenea, suntem interesati si de zonel aflate in proximitatea metroului sau a statiilor RATB", a mai spus Gabriela Firea.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri