Primaria Capitalei, prin Compania Imobiliara, va cumpara 100 de apartamente care vor fi repartizate personalului medical care lucreaza in spitalele administrate de municipalitate, dupa ce au fost deja achizitionate 177 de astfel de locuinte de serviciu.

Conform unui comunicat de presa transmis joi de PMB, in curand se va lansa si licitatia pentru alte 323 de apartamente, potrivit Agerpres. "Compania Municipala Imobiliara Bucuresti (CMIB) a lansat o licitatie publica pentru a cumpara, in perioada urmatoare, 100 de apartamente de pe piata libera. Locuintele urmeaza sa fie repartizate cadrelor medicale angajate intr-unul dintre cele 19 spitale administrate de Primaria Capitalei. (...) Valoarea totala a proiectului este estimata la 38.800.000 lei (fara TVA), iar pretul de vanzare solicitat pe metrul patrat util nu trebuie sa depaseasca 6.192 lei/mp (fara TVA)", precizeaza sursa citata.

In cadrul licitatiei se urmareste achizitionarea de apartamente cu doua si trei camere, confort 1, amplasate in sectoarele 2 si 3, in apropierea unor unitati medicale administrate de Primaria Capitalei.

Toti cei interesati de participarea la licitatie trebuie sa depuna oferte pana cel tarziu pe 16 decembrie. Una dintre conditiile impuse - orice dezvoltator imobiliar care doreste sa se inscrie trebuie sa prezinte oferta pentru cel putin 40 de locuinte in acelasi imobil. Caietul de sarcini cu toate conditiile de participare poate fi consultat pe site-ul companiei: cmibsa.ro.

Apartamentele pe care Compania Municipala Imobiliara Bucuresti le va cumpara la finalul procesului de evaluare trebuie sa respecte prevederile Legii nr.114/1996 si sa nu se afle pe lista imobilelor expertizate tehnic, incadrate la risc seismic gradele I, II, III. Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-pret.

Citeste si:
Firea ii da inainte cu achizitia de locuinte pentru cazuri sociale
Primaria Capitalei ridica...

Primaria Capitalei reaminteste ca, la propunerea primarului general, Gabriela Firea, in 2018 a fost adoptata o hotarare care prevede achizitionarea a 600 de locuinte de serviciu pentru medici, asistente si personal auxiliar din unitatile sanitare aflate in administrarea autoritatii. Pana in prezent, au fost cumparate 177 de apartamente cu 3, 2 sau o camera, 64 de persoane fiind deja mutate in aceste locuinte.

Sursa foto: hanohiki / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Apartamente pentru angajatii spitalelor: ce acuzatii aduce PNL