Compania Municipala Imobiliara Bucuresti (CMIB) intentioneaza sa cumpere, pana la sfarsitul anului, 100 de apartamente de pe piata libera, pentru a veni in intampinarea eforturilor Primariei Capitalei de a gasi solutii eficiente la o problema majora: criza de locuinte din Bucuresti, informeaza Primaria Capitalei, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa, la Primaria Capitalei sunt inregistrate, in acest moment, peste 2.500 de cereri de repartizare de locuinte, aceasta fiind premiza de la care s-a pornit in derularea proiectului CMIB.

Astfel, intr-o prima etapa, se urmareste achizitionarea a 100 de apartamente (10 garsoniere, 40 de apartamente cu doua camere, 40 de apartamente cu trei camere si 10 apartamente cu 4 camere). Valoarea totala a proiectului este estimata la 39.151.000 de lei (suma include TVA). Pretul solicitat pe metrul patrat construit nu trebuie sa depaseasca 6.711,60 de lei (inclusiv TVA).

CMIB a lansat deja catre toti dezvoltatorii imobiliari invitatii de a trimite oferte pentru apartamente cu una, doua, trei sau patru camere, confort 1, situate in oricare dintre sectoarele Municipiului Bucuresti. Orice investitor poate depune o oferta care sa vizeze cel putin 10 apartamente situate in acelasi imobil. Caietul de sarcini cu toate conditiile de participare au fost deja publicate pe site-ul Companiei Municipale Imobiliara Bucuresti, www.cmibsa.ro. Timp de 10 zile, dezvoltatorii imobiliari vor putea sa depuna ofertele, iar la finalul acestei perioade o comisie de evaluare le va analiza si le va selecta pe cele care vor corespunde intocmai criteriilor anuntate.

Apartamentele pe care Compania Municipala Imobiliara Bucuresti le va cumpara la finalul procesului de evaluare trebuie sa respecte prevederile Legii nr.114/1996 si sa nu se afle pe lista imobilelor expertizate tehnic incadrate la risc seismic gradele I, II, III. Banii pentru derularea acestui proiect au fost alocati de Primaria Capitalei, printr-o Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (HCGMB 638/26.09.2018).

Achizitionarea celor 100 de locuinte reprezinta doar prima etapa a unui proiect mai amplu, pe care Municipalitatea, prin CMIB, il va continua si in 2019, se arata in comunicat.

Primaria Capitalei s-a angajat, in repetate randuri, sa asigure sprijinul in privinta identificarii unor variante locative pentru cei care trec prin situatii dificile sau critice - fie au ramas fara proprietati in urma unor calamitati, fie au fost evacuati din locuintele proprii sau fac parte din categorii defavorizate. Compania Municipala Imobiliara Bucuresti doreste sa sprijine efortul autoritatilor locale de a-i ajuta pe acesti cetateni.

Compania Municipala Imobiliara Bucuresti este una dintre cele 22 de societati comerciale pe actiuni care alcatuiesc Holdingul Municipal. A fost infiintata prin HGMB 136/11.04.2017 si se afla sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Sursa foto: Shutterstock / New Africa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri