Nemultumirile proprietarilor din proiectul rezidential dateaza de mai multa vreme. Acestia au achizitionat pentru sume exorbitante acele apartamente in boom si in scurta vreme au ajuns vecini cu cazurile sociale mutate de Primarie.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti are pe ordinea de zi a sedintei de joi un proiect de hotarare care vizeaza expertizarea si posibilitatea de cumparare de catre municipalitate a unui numar de 17 apartamente intr-un complex situat pe Soseaua Bucuresti-Targoviste nr. 16, din Sectorul 1.

In expunerea de motive a proiectului se arata ca Primaria Capitalei mai detine in complexul de locuinte, din ianuarie 2007, un numar de 40 de apartamente, iar din decembrie 2007, alte 103 unitati locative.

Apartamentele au fost cumparate de pe piata libera pentru a putea rezolva problemele pe care Primaria le are cu cetateni care sunt expropriati pentru cauza de utilitate publica, cu cei care sunt evacuati din imobilele nationalizate si cu cei care trebuie sa elibereze zona Centrului Istoric pentru lucrarile de reabilitare a cladirilor de acolo.

In 2007, cele 143 de locuinte au fost cumparate de la dezvoltatorul SC Glina SA, care a mai vandut 20 de apartamente din acelasi complex unor proprietari persoane fizice.

Citeste si:

"Repartizarea apartamentelor proprietatea municipalitatii la unitati locative cu statut de locuinte sociale au determinat reactii negative din partea proprietarilor de apartamente proprietate personala care au reclamat mai multor institutii atat restantele mari inregistrate de chiriasi la plata utilitatilor, lucru ce a dus la intreruperea alimentarii cu apa si energie a complexului, dar si spargerea apartamentelor proprietarilor, distrugerea masinilor personale, acte de vandalism comise constant de chiriasi, agresare verbala sau cantitati mari de gunoi neevacuate deoarece chiriasii nu plateau la timp acest serviciu", se arata in document.

In urma reclamatiilor depuse atat la Primaria Municipiului Bucuresti, sectia de politie de pe raza complexului, Administratia Fondului Imobiliar, dar si la Guvern, 17 dintre cei 20 de proprietari si-au exprimat intentia de a-si vinde apartamentele municipalitatii.
"Sumele mari platite pentru aceste apartamente, conditiile improprii si lipsa sentimentului de securitate in care sunt obligati sa locuiasca au determinat un numar de 17 locatari sa-si exprime intentia de a vinde apartamentele catre proprietarul majoritar, respectiv Municipiul Bucuresti", arata initiatorii proiectului.

Astfel, asociatia de proprietari a cerut ca apartamentele sa fie evaluate si ulterior, pe baza negocierii, acestea sa poata fi vandute municipalitatii. Cele 17 apartamente au suprafete cuprinse intre 41,19 metri patrati si 112,88 metri patrati.

In proiect se mai arata ca situatia a fost si in atentia Guvernului, care a dispus sa fie facute verificari de catre Corpul de control al primului ministru. Verificarile au vizat legalitatea cumpararii si repartizarii acestor locuinte.

"Rezultatul acestui demers nu a fost adus la cunostinta instutiei noastre", se mai arata in expunerea de motive a proiectului.