Metro si Auchan vor anunta in urmatoarele zile acordul privind preluarea magazinelor Real din Europa de Est de catre retailerul francez, pentru aproxpimativ 1 miliard de euro, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.
Cele doua companii discuta termenii finali ai acordului, iar tranzactia ar putea fi anuntata oficial in cursul acestei saptamani, poate mai tarziu, au precizat sursele citate de Bloomberg, relateaza Mediafax.

Schimbul ar include operatiunile Real din Romania, Polonia, Rusia si Ucraina, fiind excluse activitatile din Turcia si unele proprietati imobiliare, a adaugat una dintre surse.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Metro si Auchan au refuzat sa comenteze informatiile.

Actiunile Metro au crescut joi la Frankfurt cu pana la 4,2%.

Grupul german detine in Romania 32 de magazine Metro Cash & Carry si 24 de hipermarketuri Real.

Anul trecut, vanzarile Metro in Romania au scazut cu aproximativ 8%, la 1,68 miliarde euro, de la 1,83 miliarde euro in 2010. Divizia Cash & Carry a inregistrat o scadere de la 1,13 miliarde euro la 1,06 miliarde euro, iar vanzarile Real au coborat de la 694 milioane euro la 627 milioane euro.

La nivelul Europei de Est, Real a inregistrat in primul semestru al acestui an vanzari de 1,4 miliarde euro, in scadere usoara fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut.

Auchan detine 10 hipermarketuri in Romania, cu 3.300 de angajati potrivit informatiilor de pe site-ul companiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri