Grupul Auchan achizitioneaza de la grupul Metro hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est, inclusiv cele din Romania, pentru 1,1 miliarde de euro, a anuntat vineri Auchan.
Grupul Auchan a semnat un acord cu distribuitorul german Metro in vederea cesionarii activitatilor Real in Europa Centrala si de Est. Grupul Auchan va prelua activitatile operationale si activele imobiliare corespondente ale filialelor din Polonia, in Romania, in Rusia si in Ucraina.

Aceasta operatiune mai necesita obtinerea aprobarii din partea autoritatilor competente ale concurentei din fiecare tara vizata si va fi finalizata, sub aceasta rezerva, in 2013.

Pe viitor, hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est vor functiona sub marca Auchan.

Vanzarea hipermarketurilor Real Europa de Est catre Grupul Auchan vizeaza 91 de hipermarketuri Real in Polonia, Rusia, Romania si Ucraina, precum si 13 galerii comerciale in Rusia si Romania.

In aceste 4 tari, Real a realizat o cifra de afaceri de peste 2,6 miliarde de euro fara taxe in 2011, si are 20 000 de angajati. Auchan, la randul sau, numara 98 de hipermarketuri si peste 65 000 de colaboratori in aceste 4 tari.

Vianney Mulliez, presedintele Consiliului de Administratie al grupului Auchan, considera ca„prin aceasta achizitie a 91 de magazine si 13 galerii comerciale de mare calitate, Auchan foloseste oportunitatea de a-si echilibra prezenta in Europa Centrala si de Est, in raport cu
celelalte doua zone de dezvoltare prioritare care sunt Europa Occidentala si Asia. Este, in acelasi timp, ocazia de a ne servi si mai bine clientii cu ajutorul echipelor foarte profesioniste, atat de la Real cat si de la Auchan, in care avem o incredere deplina.”

In Romania, Real opereaza 24 de hipermarketuri si in 2011 a inregistrat afaceri de 710 mil. euro.

Astfel, operatiunile din Romania ale Real reprezinta circa un sfert din numarul unitatilor din regiune. Ca urmare a tranzactiei, daca nu va exista o restructurare a retelei Real, si toate cele 24 de hipermarketuri vor fi pastrate, atunci Auchan isi va tripla dintr-un foc reteaua din Romania.

Cititi si care sunt posibilele efecte ale tranzactiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri