Curtea de Apel Bucuresti a amanat, vineri, pentru 14 decembrie judecarea contestatiei lui Nelu Iordache la decizia arestarii preventive in dosarul in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, transmite Mediafax.

Instanta trebuia sa judece vineri recursul omului de afaceri Nelu Iordache, patronul firmei Romstrade, la decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile dispusa de Tribunalul Bucuresti in 2 decembrie.

Nelu Iordache a cerut amanarea judecarii cauzei pentru a-si putea angaja aparatori, precizand ca nu a mai continuat contractele cu avocatii pe care i-a avut pana la momentul retinerii sale de catre procurorii DNA.
Instanta a admis cererea lui Nelu Iordache si a dispus amanarea judecarii recursului pentru 14 decembrie, din lipsa de aparare.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 2 decembrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache, la propunerea procurorilor DNA care il cerceteaza pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani.

Decizia a fost contestata de patronul Romstrade la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide definitiv daca Nelu Iordache raman in continuare in arest sau va fi cercetat in libertate.

Tribunalul Bucuresti arata, in motivarea arestarii preventive a lui Nelu Iordache, ca acesta, odata lasat liber, ar putea comite alte infractiuni de genul celor pentru care este cercetat si ca problema absorbtiei fondurilor europene si a fraudelor comise la folosirea lor este de maxima actualitate.

Instanta a mai notat in motivare ca, in fata organelor de urmarire penala, Nelu Iordache "a avut initial o atitudine sincera, aratand ca recunoaste in totalitate savarsirea tuturor faptelor ce se retin in sarcina sa, regretand comiterea acestora (...) si dorind chiar sa dea informatii care sa duca la identificarea altor persoane care au comis fapte de coruptie".

Ulterior, Iordache si-ar fi schimbat atitudinea, potrivit judecatorilor. Astfel, in fata instantei, "dupa formularea propunerii de arestare preventiva, inculpatul si-a modificat substantial pozitia, negand comiterea oricarei infractiuni si incercand sa ofere diverse explicatii cu privire la activitatile ilicite de care era acuzat", se arata in motivare.

Astfel, noteaza judecatorii, Iordache a sustinut, referitor la acuzatia ca ar fi deturnat bani de la UE, ca "strict suma primita ca avans nu reprezinta fonduri europene, ci doar contributia de 15% a statului la roman la realizarea autostrazii Nadlac-Arad".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
McDonald`s constesta amenda de 15.000 de lei primita de la ANPC