Actionarii Uztel continua lupta: au formulat o cerere de revizuire la decizia Curtii de apel Craiova

Asociatia Uztel, actionarul majoritar al societatii, a formulat o cerere de reviziune la decizia Curtii de Apel Craiova, prin care s-a respins solicitarea acestora de preluare a dreptului de administrare al societatii de administratorul special PFA Dan Radulescu de la consortiul de administratori judiciari.

Euro Insol, administratorul judiciar al Uztel a anuntat saptamana aceasta ca s-a respins recursul Asociatiei Uztel. "Curtea de Apel Craiova a respins recursul formulat de PFA Dan Radulescu si Asociatia Actionarilor Uztel prin care s-a solicitat preluarea dreptului de administrare al societatii de administratorul special PFA Dan Radulescu de la consortiul de administratori judiciari. Decizia Curtii de Apel Craiova vine dupa ce si Tribunalul Dolj, in 11 decembrie, a respins contestatia formulata de aceleasi persoane impotriva masurilor administratorilor judiciari privind reorganizarea companiei", se arata, anterior, intr-un comunicat al Euro Insol.

Joi, Asociatia Uztel a anuntat ca pe 19 decembrie a formulat o cerere de revizuire impotriva deciziei Curtii de Apel Craiova.

De asemenea, oficialii Asociatiei Uztel au mentionat ca Tribunalul Dolj nu a solutionat cererea de lamurire dispozitiv formulata intr-o sentinta anterioara, sentinta prin care administratorul judiciar al societatii avea si dreptul de administrare al companiei. Oficialii Uztel spun ca decizia este ilegala in conditiile in planul de reorganizare aprobat se stipula ca administratorul special are acest drept.

Oficialii Asociatiei mentioneaza si ca ANAF, care este unul dintre creditorii companiei, desi a fost convocat de trei ori de administratorul judiciar pentru a formula un punct de vedere referitor la pastrarea dreptului de administrare de catre administratorul judiciar, dupa confirmarea planului de reorganizare propus de debitoare prin administratorul special,nu s-a prezentat la intalniri, iar astfel, spun oficialii Uztel nu si-a mai mentinut opinia conform „careia contrar dispozitiilor legale dreptul de administrare trebuie exercitat cu orice pret de administratorul judiciar”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri