International Business Transport, cu afaceri de peste 13 milioane de euro, a fost fondata de Marian Martin si are clienti precum P&G sau Michelin.

Taavura a cumparat pachetul de 65% prin compania Maman Euro Logistic din Cehia, parte a grupului Maman controlat de grupul israelian.

Marian Martin a ramas in actionariatul companiei cu 35%, dupa ce a vandut 20 din cele 55 de procente detinute. Ceilalti doi actionari minoritari au vandut integral.

Deal-ul a fost incheiat cu conditia ca Martin sa ramana CEO-ul companiei pana la pensionare. Pretul tranzactiei nu va fi facut public, dar se pare ca multiplul a fost peste media pietei.

Intentia israelienilor este de a se dezvolta in regiune prin aceasta achizitie, IBT fiind o platforma de crestere a companiei cu afaceri de peste 600 milioane euro anual.

Consultantii actionarului majoritar al IBT in tranzactie au fost avocatii Catalin Ungureanu, de la Casa de avocatura Ciuboata si Roata-Palade, si Claudiu Toma, de la Toma si Asociatii. Consultantii de M&A au fost din echipa Black Sea Capital, condusa de Cristian Manole si Ciprian Ghetau.

Consultantii cumparatorului au fost: Rosario Capital pe M&A, avocatii de la Firon Bar-Nir Romania si PwC pe partea financiara.

Sursa foto: Shutterstock