Cererea de declansare a procedurii de insolventa formulata de combinatul Oltchim Ramnicu Valcea va fi judecata in 30 ianuarie, dupa ce a fost inregistrata, vineri, la Tribunalul Valcea, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului Valcea, sedinta de judecata va avea loc la Sectia a II-a Civila a institutiei, in camera de consiliu, fara citarea partilor.

"Pe rolul Sectiei a II-a Civila a Tribunalului Valcea s-a inregistrat cererea Consiliului de Administratie al S.C. Oltchim S.A, prin care s-a solicitat in temeiul art. 27 din Legea 85/2006 sa se dispuna deschiderea procedurii generale a insolventei acestei societati, cu solicitarea reorganizarii activitatii, cu prim termen de judecata in 30 ianuarie 2013", precizeaza, vineri, intr-un comunicat de presa, reprezentantii Tribunalului Valcea.
Guvernul a decis sa ceara intrarea in insolventa a Oltchim dupa ce anul trecut a esuat in incercarea de a privatiza compania.

Consiliul de Administratie al Oltchim a aprobat, joi, depunerea la Tribunalul Valcea a cererii de deschidere a procedurii de insolventa.

Premierul Victor Ponta a declarat ca partea viabila a Oltchim poate fi salvata prin restructurarea presupusa de intrarea in insolventa, deoarece la acest moment exista trei potentiali investitori "seriosi", cu capacitate financiara si industriala.

"Ideea este ca la Oltchim, ca si la Hidroelectrica, sa scoatem o societate care se ducea spre faliment si sa o facem viabila. Hidroelectrica se ducea in faliment, era pe pierdere, acum este pe profit, chiar daca se fac restructurari, unele dintre ele dureroase. La Oltchim, poate sa fie scoasa din drumul spre faliment, poate sa fie salvata partea viabila a Oltchim-ului si putem atunci sa gasim un investitor. Si exista trei investitori, seriosi de data aceasta, cu capacitate, si financiara, si industriala, de a salva Oltchim-ul si de a-l face viabil pe termen lung", a afirmat Ponta.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Dicoanecu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si