Investitia este finantata in totalitate de catre grupul belgian Etex, proprietarul Siniat Romania, iar fabrica va incepe sa produca efectiv in martie 2015.

Proiectul a fost anuntat de reprezentantii Siniat in luna octombrie a anului trecut, ei declarand la vremea respectiva ca lucrarile vor incepe in martie iar investitia va totaliza cateva zeci de milioane de euro.

"In 2012, cifra de afaceri a companiei Siniat Romania a crescut cu 1,5%, ajungand la o valoare de 97,1 milioane lei. Chiar daca competitia la sistemele de gips-carton s-a amplificat in anul 2012, Siniat Romania si-a crescut cota de piata in Romania la circa 25%", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al companiei, Marc-Andre Fritsche (foto).

El a adaugat ca Siniat Romania a continuat anul trecut sa-si concentreze atentia asupra pietelor de export din Balcani, acolo unde a livrat circa 35% din productia de placi de gips-carton a fabricii din Bucuresti.

Grupului Etex, producator si furnizor de materiale pentru constructii, desfasoara activitati in 44 de tari, avand circa 17.000 angajati care opereaza 121 de fabrici. Afacerile grupului s-au plasat la 2,3 miliarde euro in 2011.
Complexul Energetic Turceni a semnat in 2008 un acord cu grupul francez Lafarge privind constructia fabricii.

La finele luni 2011, Lafarge a cedat catre Etex activele diviziei de gips din Europa si America Latina, pentru 850 milioane euro, pastrand o participatie de 20% in noul parteneriat.

Siniat Romania detine in prezent doua unitati de productie, la Bucuresti (placi de gips-carton) si Aghiresu, judetul Cluj (tencuieli).

Principalii concurenti ai Siniat pe plan local sunt Saint-Gobain Rigips.