Siniat, parte a grupului belgian ETEX, producator specializat in furnizarea de sisteme de gips-carton, tencuieli si gleturi, l-a numit pe Tanguy Vanderborght (foto) in functia de CEO al operatiunilor din Romania si Polonia, acesta luand locul lui Marc-Andre Fritsche, executiv care a detinut aceasta pozitie in ultimii patru ani si sub care compania a deschis si o fabrica de gips carton, o investitie de peste 50 de milioane de euro.

Numirea noului CEO pentru cele doua tari, precum si deschiderea in luna octombrie a fabricii Siniat de la Turceni, fac parte din strategia grupului ETEX de a-si consolida prezenta in pietele din regiune.

Tanguy Vanderborght se afla la conducerea Siniat Polonia din anul 2012, iar de anul acesta va coordona inclusivactivitatea companiei din Romania.

Tanguy Vanderborght face parte din echipa ETEX de 20 de ani, iar in ultimii 15 ania ocupat mai multe functii de conducere, precum cea de director financiar al mai multor divizii de productie, precum si director general al filialei din Varsovia (Polonia).

In noua pozitie, Tanguy Vanderborght va fi responsabil de cresterea companiei si deservirea clientilor din pietele est-europene.

Tanguy Vanderborght a absolvit Universitatea Catolica din Louvain, Belgia, si Facultatea de Administrarea Afacerilor din Lima, Peru. Totodata, a urmat cursurile Scolii de Management Leuven Vlerick – Gent din Flandra si Programul Executiv INSEAD, care a avut loc in Franta si Singapore.

Siniat este unul dintre cei mai mari producatori specializati in solutii pentru constructii iar in Romania si detine doua fabrici, in care produce placi de gips-carton (la Turceni, judetul Gorj) si ipsos (la Aghiresu, judetul Cluj).

Fabrica de la Turceni a fost deschisa oficial in luna octombrie 2015, in urma unei investitii de 50 milioane de euro, si este cea mai mare fabrica de placi de gips-carton din Romania.

Compania furnizeaza produse si sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte, precum sali de cinema, industria hoteliera, cladiri de birouri, spitale, institutii de invatamant si facilitati sportive, centre comerciale si rezidentiale.

Principalii concurenti ai Siniat la nivel local sunt Saint-Gobain sau Knauf Insulation.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri