"In a doua jumatate anului vom finaliza investigatia privind «baietii destepti». Mergem in paralel cu Comisia Europeana, noi de uitam la incalcarea legii romanesti, iar Comisia se uita la ajutorul de stat. Comisia va termina cazul in cateva luni cred, iar noi in a doua jumatate a anului. Cele doua sunt independente", a spus Chiritoiu, dupa o intalnire cu oamenii de afaceri britanici.

El a mentionat ca daca in urma investigatiei reiese ca firmele implicate au incalcat legea acestea vor fi toate sanctionate cu amenda.

"Daca ajungem la concluzia ca au incalcat legea trebuie sa-i sactionam, atat Hidroelectrica, cat si pe baietii destepti. In aceste cazuri, amenda este de pana la 5%, respectiv 2-4%", a spus Chiritoiu.

Citeste si:

Contractele directe de vanzare a energiei de catre Hidroelectrica, la preturi mult sub media pietei, au fost incheiate in perioada 2001-2003 si reziliate sau renegociate anul trecut. Beneficiarii contractelor directe erau in 2010 companiile Alro Slatina, Luxten Lightining, Energy Holding, Europec, Electromagnetica, Electrocarbon, ArcelorMittal Galati, Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, EFT Romania, Electrica, Salrom, CHN Petrosani si CLMB Pationar Brasov.

Hidroelectrica este detinuta de Ministerul Economiei si se afla in insolventa din iunie anul trecut, unul dintre motivele intrarii in insolventa fiind contractele directe.