Consiliul Concurentei (CC) si Comisia Europene vor finaliza in a doua parte a anului investigatiile vizand contractele Hidroelectrica de vanzare directa a energiei, iar daca se constata incalcarea legii cei implicati vor fi amendati cu 2-4% din afaceri, a declarat presedintele CC, Bogdan Chiritoiu, citat de Mediafax.
"In a doua jumatate anului vom finaliza investigatia privind «baietii destepti». Mergem in paralel cu Comisia Europeana, noi de uitam la incalcarea legii romanesti, iar Comisia se uita la ajutorul de stat. Comisia va termina cazul in cateva luni cred, iar noi in a doua jumatate a anului. Cele doua sunt independente", a spus Chiritoiu, dupa o intalnire cu oamenii de afaceri britanici.

El a mentionat ca daca in urma investigatiei reiese ca firmele implicate au incalcat legea acestea vor fi toate sanctionate cu amenda.

"Daca ajungem la concluzia ca au incalcat legea trebuie sa-i sactionam, atat Hidroelectrica, cat si pe baietii destepti. In aceste cazuri, amenda este de pana la 5%, respectiv 2-4%", a spus Chiritoiu.

Contractele directe de vanzare a energiei de catre Hidroelectrica, la preturi mult sub media pietei, au fost incheiate in perioada 2001-2003 si reziliate sau renegociate anul trecut. Beneficiarii contractelor directe erau in 2010 companiile Alro Slatina, Luxten Lightining, Energy Holding, Europec, Electromagnetica, Electrocarbon, ArcelorMittal Galati, Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, EFT Romania, Electrica, Salrom, CHN Petrosani si CLMB Pationar Brasov.

Hidroelectrica este detinuta de Ministerul Economiei si se afla in insolventa din iunie anul trecut, unul dintre motivele intrarii in insolventa fiind contractele directe.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri