Combinatul ArcelorMittal Hunedoara, din grupul ArcelorMittal, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 435,6 milioane lei (98 milioane euro), in crestere cu 12,2% fata de nivelul de 388 milioane lei atins in 2011, dar piederile aproape s-au dublat, la 37,6 milioane de lei (8,4 milioane euro).

Compania a raportat pentru 2011 pierderi de 19,8 milioane de lei, relateaza Mediafax.

Totodata, vanzarile companiei au crescut in volum de aproape trei ori fata de 2011, sustinute in special de livrarile pe piata turca, reiese dintr-un comunicat al ArcelorMittal Hunedoara transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.

ArcelorMittal Hunedoara produce tagle pentru tevi, profile grele mijlocii si usoare, otel beton, sarma, profile speciale si pentru minerit.

ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel la nivel mondial, este condus de miliardarul indian Lakshami Mittal si are activitati de siderurgie si minerit in 60 de tari, cu aproximativ 260.000 de angajati.

In Romania, grupul detine doua combinate siderurgice, la Galati si Hunedoara, doua fabrici de tevi, la Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si o divizie a ArcelorMittal Construction.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si