Ministerul Transporturilor prelungeste cu 7 zile termenul pentru privatizarea CFR Marfa, acesta este 23 mai, ora 13 si modifica cerintele pentru cifra de afaceri a investitorilor, aceasta scade de la 30 milioane euro, la 20 de milioane euro.

“Pentru parcurgerea procedurii de precalificare, potentialii cumparatori vor depune la sediul MT – Registratura Generala, intrarea G, in plic sigilat, Documentele de Participare precizate in Sectiunea C a Dosarului de Prezentare, cel mai tarziu pana in data de 23.05.2013, ora 13:00 , acest termen fiind termen de decadere”, potrivit CFR Marfa.

Deschiderea plicurilor cu Documentele de Participare se va face în data de 23.05.2013, ora 14:00 la sediul MT.

Criteriile de precalificare constau in experienta relevanta in domeniul transportului de marfa si capabilitati operationale; capabilitati financiare care sa demonstreze posibilitatea preluarii si dezvoltarii afacerii.

Pretul de oferta (pretul de pornire a licitatiei) este de 797.058.000 Lei pentru intregul pachet de actiuni scos la vanzare („Actiunile de Vanzare“). Oferta de vanzare este valabila 180 de zile de la data publicarii, cu posibilitatea de a fi prelungita, conform prevederilor art. 7 din Legea nr. 137/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Plata pretului actiunilor de vanzare se va face intr-o singura transa prin transfer bancar la data finalizarii tranzactiei, definita potrivit proiectului de contract de vanzare - cumparare de actiuni.

Niciunul dintre cei trei investitori care au depus documentatia de participare (compania americana OmniTRAX, Grup Feroviar Roman (GFR) si asocierea dintre Transferoviar Grup si Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria) nu s-a precalificat pentru etapa urmatoare in cadrul procesului de privatizare a CFR Marfa, in urma verificarii si analizarii documentelor, procesul urmand sa fie reluat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Caile ferate: 59 de miliarde de lei pentru a fi din nou atractive