Casa de Avocatura Ionescu si Sava a obtinut anularea in instanta a taxei claw-back pentru compania farmaceutica Novartis in valoare de 3 mil. euro.

Compania farmaceutica Novartis a obtinut la Curtea de Apel Bucuresti anularea unor notificari de plata a taxei claw-back in valoare de 15 milioane lei (3 milioane euro), emise de CNAS pentru medicamente vandute in trimestrul al doilea din 2012, decizie la care se poate face insa recurs.

In aprilie, si Johnson&Johnson Romania a obtinut la Curtea de Apel Bucuresti o hotarare indentica pentru o suma ce trece de 30 milioane lei.

Reprezentantii Casei de Avocatura Ionescu si Sava apreciaza ca argumentul principal care a stat la baza deciziei Curtii de Apel este legat de includerea TVA in baza de impozitare calculata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

“Practic se aplica un impozit la impozit, ceea ce Curtea Constitutionala a hotarat in februarie 2013 ca este neconstitutional, incalcand principiul justei asezari a sarcinii fiscale”, declara Radu Ionescu, managing partner in cadrul Casei de Avocatura Ionescu si Sava.

Potrivit acestuia, marii jucatori din sectorul farmaceutic semnaleaza in instanta probleme ca lipsa de transparenta in calculul taxei claw-back, procentul excesiv de taxa, includerea TVA si adaosul altor jucatori (distribuitori, farmacii) in baza de impozitare, astfel incat practic producatorii platesc un impozit pe veniturile obtinute de alte entitati (distribuitori, farmacii.

Recent, casa de avocatura Ionescu si Sava a fost implicata, in calitate de consultant juridic pentru LegalNet (detinator al portalului Avocatnet.ro), in tranzactia prin care fondul de investitii Catalyst Romania (administrat de compania 3TS Capital Partners) a intrat in actionariatul LegalNet.

Casa de avocatura Ionescu si Sava a fost infiintata in 2005. Printre clienti se numara Mercedes-Benz, Novartis, Angelini, Grupo Lar. Ariile de expertiza ale echipei includ litigii, insolventa, drept fiscal, drept bancar, dreptul concurentei, fuziuni si achizitii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri