Creditorii au aprobat planul de reorganizare a Hidroelectrica

Creditorii au aprobat marti planul de reorganizare a Hidroelectrica, care va fi analizat de catre judecatorul sindic desemnat de Tribunalul Bucuresti, iar acesta va decide daca producatorul de energie iese din insolventa sau continua reorganizarea, prevazuta pentru cel mult doi ani.

"Judecatorul se va pronunta in privinta planului de reorganizare inainte de termenul la care se va decide daca Hidroelectrica iese din insolventa, termen fixat pentru 26 iunie. Noi vom cere judecatorului sindic sa confirme planul de reorganizare si daca il aproba, acesta se va derula pe maxim doi ani. Ii voi cere in plus sa constate ca toate masurile din plan au fost implementate in ultimele luni si sa dispuna iesirea din insolventa", a declarat agentiei Mediafax Remus Borza (foto), avocatul care gestioneaza insolventa companiei de stat.
Hidroelectrica are datorii certe de 3,6 miliarde de lei, la care se adauga aproximativ 700 milioane de lei reprezentand creante sub conditie ale creditorilor.

Borza a mentionat ca 98,7% dintre cei 311 creditori au aprobat planul de reorganizare.

Firma Euro Insol, detinuta de Borza si numita administrator special la Hidroelectrica in vara anului trecut, va incasa 2,2 milioane de euro daca producatorul de energie iese din insolventa pe 26 iunie.

Hidroelectrica a intrat in insolventa in 20 iunie 2012, principalul motiv fiind vanzarea energiei la preturi sub nivelul pietei prin contracte preferentioale incheiate cu "baietii destepti".

Compania a inregistrat in primele cinci luni un profit brut de 380 milioane de lei. Hidroelectrica a bugetat pentru acest an un profit brut de 434 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri