Inghetata Napoca va fi produsa la fabrica din Baciu pana cel putin la finele lui 2014

FrieslandCampina Romania a prelungit contractul cu Unilever Romania pentru producerea inghetatei Napoca in fabrica FrieslandCampina de la Baciu, pana cel putin la finele anului 2014, anunta compania.

“Fabrica noastra din Baciu produce 45 de sortimente de inghetata Napoca. In fabrica de la Baciu se produce inghetata de 40 de ani”, a declarat József Szász, supply chain director Friesland Campina Romania.

In 2009, brandul Napoca a fost subiectul unei tranzactii intre FrieslandCampina Romania si Unilever.

FrieslandCampina Romania produce in fabrica de la Baciu unt, telemea, branza topita, branza de burduf si lapte de consum.

FrieslandCampina a raportat anul trecut o cifra de afaceri de circa 90 mil. euro si pierderi de 4,24 mil. euro, potrivit datelor publicate de Registrul Comertului. In 2010, compania a afisat pierderi de 1,7 mil. euro.

Si numarul de angajati a scazut de la 683 in 2010 la 603 salariati in 2012.

In prezent FrieslandCampina colecteaza peste 100 mil. litri de lapte pe an de la 1.100 de fermieri din zona Ardealului. Pana acum compania a investit in fermele cu care colaboreaza peste 500.000 de euro.

Grupul olandez FrieslandCampina este prezent in Romania prin trei companii: Napolact, Friesland Campina Romania si Industrializarea Laptelui Mures.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri